Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

1 februari 2012 - IJskoude cross goed bezocht

Voor het eerst stond er een cross op het programma voor de lopers van de VRV. En het weer werkte meteen mee om er iets bijzonders van te maken: een strak blauwe lucht, maar ijs- en ijskoud met stevige vorst. Dit weerhield 2 dappere vrouwen en 8 sterke mannen er niet van om aan de start te verschijnen voor 4 rondes van ruim 2 km over een hard bevroren, ongelijke ondergrond, fraai met echte VRV pijlen uigezet parcours. Koos als "elfde man" gaf het startschot en trok zich terug in de luwte om de doorkomsten te noteren.
Als gewoonlijk ging Kees er hard, te hard, vandoor. Op de voet gevolgd door Harry, Jos, Herrald, Ronald en Jeroen. Jaap, Remco, Liesbeth en Nienke deden iets verstandiger en vertrokken rustiger.
Over de harde ondergrond was het tempo in de eerste ronde hoog en Harry en Jos passeerden Kees halverwege de eerste ronde. Niet heel veel later gingen ook eerst Herrald en later Ronald Kees voorbij. Jeroen haakte ook nog aan, maar daarachter was een merkbaar gat.
Na nog geen negen minuten maakte Harry als eerste de eerste ronde vol, op de voet gevolgd door Jos. Herrald, Ronald, Kees en Jeroen lieten het gat nog niet al te groot worden. Uiteindelijk bleef deze volgorde tot het eind in stand, ondanks verwoede pogingen over en weer om elkaar in te halen. De zon die hier en daar de modder ontdooide en alsnog voor glibberigheid zorgde kon hier ook niets aan veranderen.
Remco deed het uitstekend door ondanks heel even verkeerd te lopen uit te komen op een snelheid die bij een 10 km wegwedstrijd niet zou misstaan! Ook Liesbeth bleek heel sterk en finishte als snelste dame niet ver achter Remco.
Helaas moesten Jaap en Nienke voortijdig uitstappen: de harde ongelijke ondergrond bleek last voor de gewrichten op te leveren. Dan is het inderdaad verstandig om uit te stappen en op eigen gelegenheid weer terug te gaan.
Van crossen wordt je vies, maar Dirt is good dus stond er voor alle deelnemers een fles of pak Omo klaar om de boel weer schoon te krijgen.

Het succes van deze race betekent vrijwel zeker dat er vaker crosses georganiseerd gaan worden!

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.