Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

23 februari 2012 Eerste lenterace VRV

Dit was de gelegenheid voor de lopers om te laten zien hoe ze de ijskoude eerste weken van februari waren doorgekomen. Hebben ze hun conditie op peil gehouden met schaatstochten? Zijn ze gewoon door blijven trainen? Of heeft de kou ze binnen gehouden?

Kennelijk heeft de koude periode toch zijn tol geeist, want het aantal afzeggingen wegens blessures was verrassend groot. Gelukkig waren er nog genoeg die fit aan de start verschenen om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Voor het eerst dit seizoen zonder debutanten!

Bij de dames was Liesbeth de grote afwezige. Als leidster van het klassement had ze een positie te verdedigen, maar Wilma en Chiharu hadden daar geen boodschap aan en vertrokken met Marianne voor hun race. Ze kozen elk voor de 5 km en een directe vergelijking kon dus gemaakt worden. Wilma liep het meest constant en nam met de winst van vandaag de kop in het damesklassement over van Liesbeth. Chiharu houdt nog net aansluiting, maar de sterk lopende Marianne hield haar van de lucratieve tweede plaats. Marianne liep haar laatste VRV race. Haar stage zit erop. Bedankt voor het meedoen, het was leuk je er bij te hebben!

Bij de mannen liet Young duidelijk zien dat er op zijn 10 km bij de VRV geen maat staat. Vanaf de start was duidelijk dat hij niemand in zijn buurt dulde. Binnen 10 minuten was hij zelfs helemaal uit zicht van zijn achtervolgers, op dat moment Harry, Herrald en Kees, verdwenen. Young ging op pad met als doel zijn persoonlijk record te verbeteren, maar had de zware training van dinsdag onderschat. Niettemin met nipt boven de 37 minuten zijn vierde 10 km overwinning op rij. Voor het klassement is het jammer dat Young de coopertests heeft gemist, wellicht volgend seizoen beter.

Achter Young ging het wel om het klassement. Harry ging weliswaar al ruim aan kop, maar met deze race en de handicap race te gaan was hij nog niet zeker van de eindzege. Voornaamste belager is Herrald, die vanaf de start bij Harry blijft, letterlijk op de voet gevolgd door Kees. Na een kleine 2 km besluit Harry geen risico's te nemen en zet een lichte versnelling in. Herrald en Kees willen zich niet nu al kapot lopen en laten Harry gaan, al blijven ze hem tot de finish in zicht houden.
Het tweetal maakt er een kat en muisspel van door afwisselend de kop over te nemen. Bij de laatste Coopertest was Herrald de sterkere, maar bij de recente halve marathons in december en januari kwam Kees net iets sterker uit de bus. Pas ruim voorbij het keerpunt begint Kees heel langzaam van Herrald weg te lopen. Een paar keer komt er nog een aanzet om aan te haken, maar als Kees het tempo nog iets verder opschroeft is het gaatje geslagen. Beducht voor Herralds beruchte eindschot blijft Kees vol doorlopen en zet in de laatste km nog iets extra aan. Goed voor een derde plek, voor Herrald die vierde wordt. Hiermee haalt hij net genoeg punten binnen om nog een -klein- kansje te maken op de eindoverwinning. Dan moet hij wel de handicaprace winnen en veel mensen tussen Herrald en Harry finishen. Het blijft spannend tot de laatste race!

Achter de eerste vier liep Ronald heel alleen maar wel solide naar de vijfde plaats. Daarachter was het een stuk spannender: René en Remco gingen beide voor een persoonlijk record en streden tot het laatst om de zesde plaats. De laatste versnelling van René was echter te veel voor Remco, die later nog wel het gaatje kleiner wist te maken, maar niet te dichten. Beiden behaalden met 48:11 en 48:30 wel de enige twee persoonlijke records van de dag. Gefeliciteerd!

Roel en Jaap wisten goed aan te sluiten en Pepijn was na een vervelende blessure gelukkig ook weer in staat om een 10 km goed uit te lopen.

Twee mannen kozen vandaag voor de 5 km. Hans finishte weliswaar voor Ruud, maar deze was later gestart en uiteindelijk toch iets sneller.

Al met al weer een heerlijke wedstrijd met dank aan Koos voor de tijdwaarneming.
Voor de klassementen zijn de kaarten bijna geschud: nog 3 kanshebbers bij de dames en 2 bij de heren. Het komt dus uiteindelijk aan op de handicaprace van 7 maart aanstaande.
Bij de handicaprace telt de klok terug vanaf de langzaamste 10 km van het seizoen naar de snelste en iedereen vertrekt op zijn/haar eigen seizoen beste tijd. Dat bekekent een uitgerekte start, maar een zeer spannende, compacte finish! Eerste over de start is de winnaar, dus iedereen maakt kans om deze race te winnen! Alle reden dus om ook op 7 maart de stoute schoenen aan te trekken en mee te doen.
Wil je meedoen aan de handicaprace maar heb je nog niet aan een van de 5/10 km races meegedaan? Stuur dan een mailtje naar onze race director Kees van Malssen.

Er worden tijdens de handicap race alleen maar 10 km's gelopen. Indien van toepassing worden de 5 km tijden uit het seizoen omgerekend naar 10 km, door deze met 2.1 te vermenigvuldigen.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.