Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Chaos bij Handicap race geslaagd!

De chaos was compleet bij de koude, natte, winderige maar hartverwarmende handicap race over 10 km. Gelukkig waren Aart (video), Peter (foto) en Arno (begeleiding) bereid om de elementen te trotseren en ons te ondersteunen en vast te leggen.

Als afsluiting van de VRV series 2011-2012 de handicaprace: iedereen start in omgekeerde volgorde van beste seizoentijd. Maar wie het eerst over de streep komt heeft gewonnen. De snelsten moeten dus hard doorlopen om de anderen bij te halen. Spanning tot op de streep.
Ondanks het bizar slechte weer met slechts een paar graden boven nul, flinke wind en veel, heel veel regen, verschenen maar liefst 8 dames en 13 heren aan de startstreep. Niet alleen vielen er voor het klassement nog heel wat punten te verdienen, maar bij deze race kan echt iedereen winnen!
Omdat ook hier belangrijk is dat iedereen kan meedoen, was voor iedereen die (omgerekend) meer dan 1 uur nodig zou hebben, een short-cut aangegeven door Arno ingelast, waardoor maar 6.5 km gelopen hoefde te worden. En toch allemaal tegelijk aan de streep....
Terwijl bijna iedereen schuilde tegen een gebouw, stond Kees bij de startstreep om als eerste Chiharu op pad te laten gaan. Gelukkig kon ze lachen om het weer! Dit werd heel mooi vastgelegd door Aart die zowel de startstart als de finish goed in beeld heeft gebracht. Bedankt Aart!
Niet lang achter Chiharu kon Hans van start om de achtervolging in te zetten. Zo ging een voor een iedereen van start aan zijn of haar inhaalrace.
Tussen de "snelle mannen" werden ook de 6.5 km loopsters weggestuurd, te beginnen met Krishna, letterlijk op de voet gevolgd door Alexandra. Omdat Koos helaas verhinderd was, werd het op het laatst lastig, omdat Kees zelf de achtervolging op Herrald en Jeroen moest inzetten. Gelukkig was het voor de overblijvende lopers geen probleem, tot Young heel alleen stond te wachten tot hij ook op pad ging. Morele support door Peter en Aart was natuurlijk hartverwarmend.
Het speciale karakter van de race is dat je in achtervolging gaat of juist de achtervolgers achter je probeert te houden. Zo ging Kees hard van start om het gaatje met Herrald voor het keerpunt te dichten. Even leek het erop dat het zou lukken, maar de ijzersterk lopende Herrald deed evenzeer zijn best om voor te blijven en de laatste drie seconden werden niet ingelopen. Na het keerpunt liep Herrald weer weg in een ultieme poging om nog voldoende punten binnen te halen voor zijn klassement. Harry, Jos en Young, die in achtervolging van Kees waren, zagen hun achterstand langs het water snel teruglopen, maar helaas voor hen, Herrald bleef ver vooruit.

Waar bij de handicaprace in het begin iederen ver uit elkaar loopt, komen in de laatste kilometers de lopers steeds dichter bij elkaar. Jaap en Liesbeth werden rond het 8 km punt ingelopen door een heel stel achtervolgers. Liesbeth liep weliswaar sterk, maar onder de zware omstandigheden kon ze niet aan haar top komen. Wilma, haar voornaamste tegenstander in het klassement overtrof zichzelf door bijna iedereen voor te blijven en slechts 8 seconden toe te geven op haar schematijd. Hiermee stelde ze de eindoverwinning veilig.
Op het laatste stuk waren er nog erg veel positiewisselingen, wat de race inderdaad prachtig chaotisch liet eindigen! Uiteindelijk finishte iedereen ongeveer binnen 5 minuten van elkaar: Xander kwam als eerste over de streep, gevolgd door Manodj die een vet PR wist te lopen, Krishna die als eerste dame over de streep kwam, 47 seconden sneller dan voorspeld! Ook Jose wist 12 seconden van zijn PR af te snoepen. Alle anderen moesten iets (Wilma 8 seconden) tot flink wat (Sella, Alexandra) toegeven.
Herrald liep heel sterk, maar met maar twee mannen tussen hemzelf en Harry kon hij de laatste niet van de eindoverwinning afhouden.
Belofte voor de toekomst is Jos die nooit eerder een 10 km liep en nu een prachtig PR neerzette.
Na de finish werd er Axe Chaos Deo uitgedeeld en was het rennen naar de heerlijk warme douches. Iedereen was het er over eens: dit was een fantastische race!

Start: Start op You Tube
Finish: Finish op You Tube

NB de You tube filmpjes zijn niet openbaar, alleen via dit nieuwsbericht te vinden.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.