Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Ola Race 22 Mei 2012

Er was geen betere naam denkbaar voor de openingrace van het '12-'13 VRV hardloopseizoen. 25 Graden en zeer zonnig weer heetten de 22 dappere lopers welkom die een race aandurfden onder wat zware omstandigheden zouden blijken te zijn.
Na het startschot schoten de usual suspects er vandoor: Young de Graaf, Jos de Laat en Harry van der Hijden namen meteen de leiding. Op korte afstand gevolgd door de opmerkelijk snel startende Mustapha Ouagmiri en Kees van Malssen. Mustapha besloot al snel zijn tempo aan de omstandigheden aan te passen, terwijl Jos en Young het tempo aan kop hoog hielden. Harry met zijn schat aan race ervaring besloot dat het verstandig was om niet meteen vol gas te gaan, net als Kees iets inhield. Ze kregen al snel gelijk: Jos moest al tempo inleveren ver voor het keerpunt. Harry ging er rap overheen en Kees naderde ook, maar wachtte tot langs de Waterweg om Jos op 6 km in te halen. En het was erop en erover.
Vooraan kreeg ook Young het moeilijk. Hij betaalde de prijs voor de te snelle start met dit weer. De kracht vloeide weg uit zijn benen en hij moest zelfs een paar keer terug naar wandeltempo. Harry greep zijn kans en nam de leiding over, om die niet meer uit handen te geven. Youngs wandelingetjes gaven zelfs Kees even de gelegenheid om te ruiken aan de kans op een grote stunt.
Aan de finish bleek overduidelijk hoe zwaar het geweest was: Harry won in 41:30. Nog nooit in de VRV serie had de winnaar zo lang werk om de finish te bereiken. Young hield stand op de tweede plaats, maar ook Kees kwam nog binnen 1 minuut van de winnaar over de streep.
Achter de top-3 liep Kees Montanus een gedegen race, onderweg Jos oprapend kwam hij als vierde over de streep, met Jos op zijn hielen. Mustapha had het juiste tempo gevonden en kwam binnen netjes voor debutant Diogo Castelo-Branco en Jaap van Rij.
Liesbeth Bouwens had als enige dame de 10 km aangedurfd. Na een goede eerste helft in 24 minuten bleek ook bij haar de hitte zijn tol te eisen. Het verval was stevig voor ze in ruim 51 minuten over de streep kwam. Toch nog goed voor de eerste plaats overall bij de dames, waarvan de overige 5 de halve afstand liepen.

Bij de 5 km liet regerend VRV kampioen Wilma du Chatinier zien dat ze die titel niet voor niets heeft. Ze was de snelste dame op de 5 km, en haar tijd van net binnen de 26 minuten was goed voor de 2e damesplaats. Sabrina Utech liep haar debuut (en dus PR) samen met Jan Verkade, nog net voor de sterk verrassend snelle Krishna Mahabir-Jagessar, die als enige haar PR wist te verbeteren, met maar liefst anderhalve minuut!
Goede prestaties werden ook geleverd door Marina Kleinschmidt en Neha Raikar, die het damesveld compleet maakten. Neha nam deelnemer-voor-een-keer Robert Osborne mee. De verrassing was groot dat hij aan de start verscheen en zo mogelijk nog groter dat hij ook goed wist te finishen. Complimenten Rob! En houd dit vol ook als je straks weer terug bent in UK.
De 5 km werd ook gekozen door drie lopers die zaterdag aan de start van de halve marathon van IJsselstein staan: Arno van Unnik, Herrald Steenbergen en Remco Koppert gingen niet voluit, al scheelde het niet veel. Op een tempo van 4:16 per km oefenden Arno en Herrald hun halve marathon tempo. Ze waren dan ook in 21:17 als eersten over de streep, overall goed voor een 6de positie bij de mannen. Remco zette ook een solide prestatie neer van ruim 23 minuten. Voor allen ziet dit er als een goede generale uit.
Ruud de Jong, Manodj Ramcharan en Hans Hoogland completeerden het mannenveld met fatsoenlijke prestaties.

Goed gedaan allemaal! Iedereen wist een behoorlijke prestatie geleverd en sommigen hebben wat nieuws geleerd over hardlopen in de hitte. De eerste punten voor de competitie zijn gescoord.
We hopen ook bij de volgende gelengheid weer velen te verwelkomen: Coopertest op 13 juni

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.