Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Coopertest 13 Juni 2012

Het was een topdag voor de VRV coopertest. 4 Dames en 10 heren zetten hun beste beentje voor op de atletiekbaan van Fortuna, waar de weersomstandigheden goed waren.
Heel goed was te zien dat de verschilende lopers in groepjes elkaar naar goed prestaties dwongen. Het resultaat: maar liefst 8 persoonlijke records en voor twee lopers het beste resultaat in jaren.

Vanaf de start gingen Jos, Harry en Mustapha er vandoor, waarbij Jos met 1:20 op de eerste ronde een zeer grote indruk achterliet. Harry en Mustapha lieten hem eerst maar even lopen. Terecht, want Jos pastte zijn tempo iets aan zodat Harry na drie ronden aan kon pikken. Mustapha had ondertussen zijn tempo wat meer aangepast en een gaatje laten vallen. Harry en Jos zetten hun hoge tempo ronde na ronde neer, ondertussen vele andere lopers op 1 of meer rondes zettend. De routine won het van de jeugd: Harry zette met nog 1 minuut te gaan een laatste versnelling in en wist Jos beslissend te passeren. Voor Harry het beste resultaat in jaren en voor Jos een prachtig PR.
Daarachter liepen Herrald en Ronald vijf rondjes samen. Maar na 2000 meter bleek Herrald over net iets meer inhoud te beschikken nam langzaam maar zeker afstand van Ronald. Beiden liepen naar fraaie PR's op de derde en vierde plaats, nog voor Mustapha die zijn snelle start geen vervolg kon geven. Voor hem toch een fraaie vijfde plaats met de beste prestatie in jaren.
Een volgend groepje werd gevormd door Jaap, Remco en Liesbeth. Jaap zette er stevig de sokken in en Remco en Liesbeth moesten flink aanzetten om bij te blijven. Na vijf rondjes moest Jaap wat tempo prijsgeven en Remco nam de kop over. Liesbeth bleef goed aanhaken tot het eind. Alleen de laatste versnelling van Remco was net iets te veel. Toch ook voor hen een fraai PR.
In het middenveld liepen René, Marco en Pascale naar respectabele afstanden, waarbij voor Marco ook een PR genoteerd kon worden.
Hans had niet helemaal zijn beste dag maar bleef desalniettemin niet ver van zijn PR af, als hekkensluiter van de mannen.
Bij de dames liepen Neha en Krishna een heel solide coopertest door mooi constant rond te blijven lopen. Beiden lieten zien dat goed trainen vruchten afwerpt en konden hun PR met ruim 100 meter aanscherpen!
Na afloop was er Lipton Ice Tea in een toepasselijke Oranje Beker.

Om de looptechniek verder te verbeteren, kun je naar je eigen lopen kijken. De coopertest hebben we gefilmd en staat online. Niet te vinden via een "search" op jouwbuis, maar alleen met deze link.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.