Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Veel Persoonlijke records bij Calvé 5 km run

De Calvé 5 km run van de Vitality Runners Vlaardingen ging op weg in uitstekend hardloopweer: half bewolkt en zo'n 17 graden bij matige wind. Ideale omstandigheden dus. Voor het eerst zouden alle lopers dezelfde afstand lopen: 5 km over een alternatief parcours in de Broeckpolder. Addertje onder het gras: de start ligt zo'n 4,5 km van het lab, dus iets langer inlopen. Een aantal lopers had het slim bekeken en de fiets genomen naar de start.
Ter plekke werd het parcours nog even uitgelegd: Een hele ronde linksom en dan nog ruim 100 meter doorlopen. Achteraf bleek de finish zo'n 30 meter te ver te liggen, dus de verschillende persoonlijke records die gelopen zijn, zijn des te indrukwekkender!

Bij het startschot ging Mustapha er als een haas vandoor: hij wilde de eerste 300 meter voorop lopen en dat lukte hem dan ook. Daarna ging hij in een iets houdbaarder tempo doorlopen. Young nam al ras de voorste positie over om die niet meer uit handen te geven: onbedreigd liep hij steeds verder weg bij de concurrentie om in een snelle 18 minuten en 20 seconden te finishen!
Achter hem was het een stuk spannender. Kees had besloten om brutaal bij Harry te blijven lopen. De eerste twee km liep Harry op kop, waarna Kees het stokje overnam. Het tempo bleef ruim boven de 15 km/h liggen terwijl de twee bijna tegen elkaar aangeplakt doorrenden. Even voor het 4 km punt gaat het parcours iets omhoog en hierbij verloor Kees net iets meer snelheid dan Harry, waardoor de laatste een niet meer te overbruggen gat sloeg. Strak doorlopend finishte Harry in 19:28 op de tweede plaats (officieel PR). Kees vond het wel best en finishte even later in 19:44, met een verbetering van ruim een halve minuut een dik PR. In zijn kielzog liep de ijzersterke Gertjan, die in de laatste km het gat snel kleiner wist te maken. Niet genoeg voor het podium, maar ook een PR onder de twintig minuten (19:48).
Hierna was het heel even stil aan de finish, tot de volgende groep aan kwam denderen: voorop Ronald die een PR onder de 21 minuten noteerde, voor Mustapha. Daarachter vochten Ashok en Bart een gevecht om de 7de plaats uit, waarbij de van blessure terugkomende Ashok de debutant Bart nipt voorbleef. Deze tweestrijd leverde ook deze twee lopers een fraai PR op. Remco had het tweetal de hele race in het zicht gehouden en dit heeft hem geholpen om het beste uit zichzelf te halen: ook hij zette zijn beste tijd een minuut scherper!
Ondertussen vochten de twee snelste dames uit het VRV circuit ook een spannende strijd uit: Wilma zat Liesbeth op de hielen, maar de laatste wist net iets eerder over de streep te komen. Zou het uitgemaakt hebben dat Wilma was komen lopen en Liesbeth anders naar de start kwam? Hoe dan ook, beide dames leverden een prima prestatie met een finish binnen de 25 minuten.
Ondertussen kwam Jan-Peter met lange passen op de streep af om ook al een PR te noteren. Hierbij inspireerde hij debutante Randi die hem op de voet volgde en de derde plaats bij de dames voor zich opeiste. Een sterke aanvulling van het damesveld!
Hans Hoogland liet zien dat hij voluit ging en verbeterde zich ook keurig. Hierbij wist hij nog net Chiharu, die dit seizoen pas voor de eerste keer aan de start verscheen, voor te blijven.
Het mooie van een 5 km voor iedereen is dat alle lopers op elkaar kunnen wachten. Ook de twee laatste dames konden dus een enthousiast publiek bij de finish tegemoet zien. Debutante Lucia zette een keurige 27-er neer, maar de meest indrukwekkende prestatie van de dag kwam op naam van Neha: zij verbeterde haar PR met drie minuten, waarmee ze voor het eerst binnen de 30 minuten finishte! Proficiat!
Actieve en morele support was er van Koos, Arno en Kees M, waarvoor hartelijk dank.

Na het uitpuffen werd de gang terug naar het lab ingezet: per fiets, per auto of, voor een groot deel van de lopers: lekker uitlopend. Om bij de Unilever shop de welverdiende Calvé tractatie op te halen.

In de series kwalificaties deden de koplopers goede zaken. Liesbeth en Harry verstevigden hun leidende positie. Bij de Heren zakken de afwezige Jos en Herrald een stukje terwijl Young, Kees en Ronald een stuk opschuiven. Bij de dames blijft Liesbeth fier aan kop, nu gevolgd door Wilma en door de consequent zichzelf verbeterende Neha! Complimenten!

En een Calvé run is natuurlijk niet compleet zonder .... Calvé! Voor alle deelnemers stond heerlijke Pindakaas of Hazelnootpasta van Calvé klaar.

Op naar het volgende event: de Unox Rookworst Coopertest op 9 oktober!

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.