Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Calvé Carnaval race 8 November 2012

Naast de voorspelde regen waren een aantal reguliere deelnemers afwezig tijdens deze vijfde race in de 2012-2013 series van de VRV. Helaas zit werk meedoen soms in de weg. Dit betekende veel ruimte op het parcours, zeker na het 2.5 km punt, waar een flinke minderheid omkeerde om de 5 km vol te maken.
Het niet al te hoge aantal deelnemers stond in schril contrast met de kwaliteit van de prestaties. Zowel bij de dames als bij de heren konden er maar liefst 4 persoonlijke records genoteerd worden, waarbij vooral die van Chiharu (3:32 verbetering) en Remco (3:14 verbetering) indrukwekkend waren. Maar ook alle anderen gefeliciteerd met een fraai nieuw PR!

De races waren vooral spannend door de PR's en wat minder door de strijd ook al doet de uitslag anders vermoeden. Bij de start stond iedereen zo te dringen dat favoriet Harry zelfs vanaf de tweede lijn moest beginnen. Dat vond hij geen enkel probleem en hij wachtte geruime tijd voor hij zich door Kees de kop liet opdringen. Het tweetal ging een tijd lang gezamenlijk aan kop, met in hun kielzog Diogo, die echter bij het 2.5 km punt omkeerde om solo terug te lopen en met een fraai PR de snelste 5 km tijd neer te zetten. Goed voor de overall derde positie. Ondertussen ging aan kop Harry net iets te snel naar Kees' zin en de laatste liet dan ook een gaatje ontstaan in de wetenschap dat er vanuit het achterveld geen gevaar te duchten was. Als er niets geks zou gebeuren, zouden Harry en Kees de eerste twee plaatsen in beslag nemen. Dat gebeurde ook en wel in die volgorde. Tussendoor was vooral het laatste stuk voor het keerpunt duidelijk zwaarder dan de rest, met de toch wel stevige wind strak op kop. Eenmaal terug langs de Waterweg kon het tempo weer naar 4:00 per km op weg naar de finish. Harry had de competitie goed in zijn hoofd en liep niet harder dan nodig was voor de winst, met zelfs even stilstaan bij de finish om zijn uitgangspositie voor de handicaprace zo gunstig mogelijk te laten zijn. Kees finishte dus op de tweede plaats met een zeer bescheiden PR verbetering. Dit is meteen ook de positie voor beide heren in het algemeen klassement.
Het was even wachten op de volgende lopers en het was Remco die met een indrukwekkende PR verbetering de derde tijd op de 10 km neerzette, goed voor de vierde plaats in het dagklassement. Deze uitslag bracht Remco met stip in de top vijf van het klassement, kort achter de afwezigen Ronald en Young. Mannen pas maar op!
René die waarschijnlijk veel met Liesbeth heeft samengelopen bracht ook een bescheiden PR verbetering op de klok. Jaap sloot bij de heren de 10 km af, maar kon als legitiem excuus aandragen dat hij als pacer liep voor Randi en Chiharu.
Op de 5 km waren het Roel en Rinus (in die volgorde) die de ranglijst compleet maakten. Erg fraai was het resultaat van Rinus die na een lange periode van blessureleed duidelijk weer op de weg terug is.

Bij de dames was het wedstrijdbeeld onduidelijk, omdat de top-drie van het klassement over de 5 en de 10 km was verdeeld. Liesbeth liep een zeer overtuigende 10 km en verbeterde haar ruim twee jaar oude PR met precies 1 minuut. Daarmee liet ze niet alleen het hele damesveld, maar ook de helft van het herenveld achter zich. Ze verstevigde hiermee haar leidende positie in het algemeen klassement, met de duidelijke bedoeling die leiding niet meer uit handen te geven. De nummer twee in het klassement, Wilma, liep de 5 km. Geen directe strijd dus deze keer, maar wel ook voor Wilma een PR. De onderlinge concurrentie is duidelijk goed voor de prestaties! Ruim achter Wilma wist Lucia haar resultaat van 13 september nog netjes te verbeteren en ook Pascale leverde - gezien een zeer recente kuitblessure - een prima prestatie.
Op de 10 km leverden de ervaren Chiharu en de enthousiaste nieuweling Randi ook prima prestaties af. Deze twee trainen veel gezamenlijk de laatste tijd en dat legt ze geen windeieren. Chiharu wist na lange tijd altijd rond de 55 minuten gelopen te hebben, een grote sprong te maken. Wat vooral opviel was de zeer soepele loop die ze ook in de laatste kilometer wist te tonen. Voor Randi was dit de eerste 10 km wedstrijd ooit. De combinatie van veel inzet, goede training in de afgelopen tijd en natuurlijk de support van Jaap leverden haar een prima debuuttijd op, aanzienlijk scherper dan op grond van de 5 km van 13 september verwacht mocht worden.

Allen gefeliciteerd met de prestaties! Dit beloofd veel voor de volgende race, de Cross op 11 december

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.