Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Omo Dirt is good Cross race

Een heerlijke dag om te crossen: zonnetje er bij en temperaturen net boven nul. De vele neerslag in de dagen er voor had zijn werk goed gedaan: op diverse stukken van het parcours was het behoorlijk modderig en dat werd gedurende de race alleen maar meer!
Elf dapperen hadden zich aan de start verzameld. Nadat de regels nog even waren uitgelegd (nee Young, geen bodychecks): vier rondes van ca 2.1 km, maar als je gedubbeld wordt, dan loop je een ronde minder.
Direct nadat Koos het startsein had gegeven, ging Mustapha er als een haas vandoor. Hij wil definitief af van zijn reputatie als diesel die langzaam van start gaat. Na de eerste 300 meter op de 5 km in september, was hij nu het snelste op de eerste 200 meter. Maar de eerste bocht haalde hij al niet als eerste, want Jos liet zien voor een maximaal resultaat te gaan en ging als eerste de bocht om, op de hielen gezeten door Harry en Young. Het was meteen duidelijk dat dit drietal het onderling zou gaan uitvechten.
Begin dit jaar bij de eerste VRV cross wist Harry de dan nog onervaren Jos achter zich te houden. Het was duidelijk dat Jos een andere uitslag in gedachten had en hij hield het tempo hoog. Heel beheerst volgde Young dit strijdende tweetal voor de eerste helft van de race. Maar bij het ingaan van de derde ronde vond hij het wel genoeg, nam de kop over en schroefde meteen het tempo op. Dit deed hij zo overtuigend dat Jos en Harry niet eens hoefden te overwegen om te volgen: dat zou verkeerd aflopen. Young liep uit naar een veilige voorsprong en hield alleen op het eind nog heel even in om Randi niet te dubbelen, zodat zij tenminste ook haar vierde ronde nog zou kunnen lopen.
Op de gladde stukken van het parcours moest Harry regelmatig een klein gaatje vallen om op de betere stukken weer bij Jos aan te sluiten. Die wilde het echter beslist niet op een eindsprint aan laten komen en ging juist op die stukken ook versnellen om Harry definitief op afstand te zetten. Deze strijd haalde wel het beste uit de beide mannen naar boven, maar Jos' tactiek werkte en met veilige afstand ging hij op het laatste rechte stuk af om zijn tweede plaats op te eisen. Harry werd derde met een snellere tijd dan bij de vorige cross, hoewel de omstandigheden zwaarder waren.
Achter het drietal vooraan werd Mustapha bijgehaald door Kees en Diogo. Dit drietal bleef een stuk bij elkaar, tot op de terugweg in de eerste ronde. Kees leidde het drietal, maar omdat hij als race-director ook verantwoordelijk is voor een goed verloop, besloot hij om bij de onoverzichtelijke kruising even stil te blijven staan om alle lopers de goede kant op te sturen. Logisch dus dat hij even later helemaal achteraan het veld liep. Maar nadat ook Chiharu de goede weg gevonden had, kon Kees aan een inhaalrace beginnen.
Jan moest helaas na 1 ronde uitstappen, toch respect dat hij het heeft geprobeerd!
Kees ging ondertussen op jacht naar zijn verloren vierde plek. Door hard door te lopen wist hij in de tweede ronde Jan-Peter weer bij te halen. Onze langste loper is nog niet erg ervaren met het crossen, maar hij genoot er zichtbaar van. Daarna was Kees' vizier op Mustapha gericht. Halverwege de derde ronde was die weer bijgehaald en nu was het doorlopen om ook Diogo weer bij te halen. Maar die liet zich de vierde plaats niet afpakken en finishte een ruime minuut voor Kees (5), Mustapha (6) en Jan-Peter (7).

Bij de dames was Wilma vastbesloten om maximaal profijt te trekken van de afwezigheid van klassementleidster Liesbeth. In eerste instantie speculeerde ze er nog over dat ze wellicht maar drie rondes zou lopen, maar ze nam de wedstrijd serieus en ging sterk van start. Rijzende ster Randi liet zien dat ze zich sterk aan het ontwikkelen is en volgde Wilma op korte afstand. Het tweetal nam wel snel afstand van Chiharu die het blijkbaar in de modder wat zwaarder had: al in de eerste ronde verloor ze het contact met de koplopers. Ronde na ronde gingen Wilma en Randi sterk door maar uiteindelijk bleek Wilma te sterk en kwam afgetekend als eerste over de streep. Op het eind van de derde ronde moest Randi nog even goed aanzetten om niet door Young gelapt te worden, maar zijn sportiviteit hielp en hij bleef even achter haar zodat ook zij aan ronde vier kon beginnen. Modderig maar zeer tevreden nam ze een ronde later de felicitaties voor de tweede plaats in ontvangst. Chiharu was ondertussen al gefinished, want zij was wel door een aantal lopers gedubbeld en dus na drie ronden afgevlagd.
Na afloop was er tevredenheid alom. Een leuke cross, wie niet heeft meegedaan heeft zeker iets gemist!

De invloed op de klassementen was heel verschillend bij de heren en bij de dames.
Harry behoudt de leiding in het klassement, met ruime voorsprong op Kees (2), Young (3 van 4) en Jos (4, up from 6). Voormalig nummer drie Ronald zakt door afwezigheid terug naar de vijfde plaats. Doordat Harry niet heeft gewonnen, blijven er nog drie kandidaten over voor de winst van het seizoen: Kees en Young zouden in theorie Harry nog kunnen bijhalen, maar het is veel waarschijnlijker dat met Jos, Ronald en Mustapha om de tweede en derde plaats zullen moeten strijden.

Bij de dames doet Wilma zeer goede zaken: met 1 Coopertest minder gelopen is ze klassementsleidster Liesbeth tot op 8 punten genaderd. Het ziet er naar uit dat net als vorig seizoen de beslissing pas in de handicaprace zal vallen. Een groot gat zit er tussen de twee snelste dames en de rest, van wie Chiharu, Neha en rising star Randi de meeste kans maken om de derde podiumplek op te eisen.

In de winterstop is er natuurlijk de halve marathon van Linschoten en dan op 8 januari 2013 de laatste Coopertest van het seizoen.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calv 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.