Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Linschotenloop 2012

De zaterdag voor Kerst is traditioneel de Linschotenloop. Een leuke, snelle halve marathon en een 10 km wedstrijd daarnaast. Zie de Linschotenloop website. Heel wat VRV lopers hebben deze wedstrijd in hun programma opgenomen en 2012 vormde daar geen uitzondering op. Maar liefst 10 VRV'ers verschenen aan de start. Remco deed de 10 km en alle anderen namen de halve voor hun rekening.

Het weer was niet perfect, maar had slechter gekund. Een graad of zes en niet al te veel wind uit het zuid-oosten, wat vooral voor de halve-marathon lopers goed uitkwam, want het betekende een zetje in de rug in het laatste, zware stuk. De regen was wel jammer. Voor het lopen op zich maakte het niet veel uit, maar het zorgde voor veel plassen op de weg, modder op een stukje in Oudewater en het hield een deel van het publiek weg van het parcours.
Randi maakte haar debuut op de halve. Ze was samen met Chiharu per trein naar Woerden gekomen waar ze werden opgepikt door Remco. Bij hem thuis was ook Kees van M komen opdagen en van daaruit werd er op de fiets naar Linschoten gegaan. Daar aangekomen stond het startvak al behoorlijk vol. De dames sloten achteraan aan, maar Kees ging samen met Ronald halverwege over het hek om niet helemaal klem te zitten. Young, Leo, Arno en Kees M waren veel vroeger aan de start gaan staan en stonden behoorlijk vooraan.
De organisatie had van vorig jaar geleerd en precies op tijd klonk het startschot voor de 1500 deelnemers. De VRV heren liepen allemaal "alleen". Young en Arno gingen er natuurlijk als een speer vandoor en hadden meteen aardig wat ruimte om door te lopen. Eerst slingerend door Linschoten en dan langs het riviertje naar Oudewater. Op dit eerste "lange stuk" stond de wind van opzij en zorgde voor weinig problemen. In Oudewater stond Herrald, die door een blessure helaas zelf niet kon meedoen, met vrouw en dochters klaar om iedereen aan te moedigen. De twee snelste VRV-ers van vandaag kwamen als eerste in Oudewater aan, Young ruim voor op Arno. Daarna vijf lange kilometers naar Montfoort. Met de wind schuin tegen en niet heel veel andere lopers om bij te schuilen geen gemakkelijke opgave. Young kreeg even later zelfs wat last van krampen in zijn kuiten en moest een paar keer stoppen om te rekken. Een supertijd zat er daardoor niet in voor hem, maar met 1:24:00 bruto kon hij wel een PR noteren. Arno had geen last van krampen maar moest wel hard werken om goed door te blijven lopen. Ook hij knabbelde uiteindelijk wat seconden van zijn PR af.
Achter hen hadden Kees en Ronald een hoop werk om de honderden lopers voor hen in te gaan halen. Vooral in Linschoten met de smalle straatjes geen gemakkelijke opgave. Leo was zelfs verwonderd hen voorbij te zien komen! Pas na 3 km was er ruimte genoeg om het eigen, gewenste tempo te kunnen gaan lopen. Hoewel dit natuurlijk aardig wat tijd had gekost, was het bijkomende voordeel dat er rustig aan tempo opgebouwd kon worden en niet te hard van start was gegaan. Vanaf dat moment was het één lange inhaalrace. Bij 10 km vond Kees dat zijn tijd niet goed genoeg was en juist op het stuk waar anderen wat langzamer gingen vanwege de tegenwind, schroefde hij het tempo nog wat op. Door Montfoort langs een splinternieuw fietspad en dan linksaf voor de laatste 4 km, met wind in de rug. Hij hield het tempo goed hoog en finishte met een negative-split net boven de 1:30. Netto wel een PR verbetering van 15 seconden.
Drie minuten later kwam ook Kees M over de streep, die tot Oudewater nog voor Kees van M had gelopen. Voor Kees M was het royaal zijn beste halve marathon sinds zijn ongeluk vorig jaar. Ronald liet karakter zien door ondanks een matige voorbereiding toch binnen een paar minuten van zijn PR te blijven en als vijfde VRV-er over de streep te gaan. Net geen PR maar wel het op een na beste resultaat voor Leo die net over de 1:40 noteerde. Interessant detail: de tijden van de eerste vier VRV lopers bij elkaar geteld zou in het bedrijfsklassement goed geweest zijn voor de eerste plaats!
Ondertussen was Remco 10 minuten later van start gegaan voor zijn wedstrijd. Anderhalve maand eerder had hij zijn PR op de 10 km met ruim drie minuten verbeterd en ondanks de matige omstandigheden van vandaag liet hij zien dat dat geen toeval was geweest. Net geen PR, maar het scheelde maar weinig.

Randi en Chiharu lieten zien dat ze de afgelopen maanden veel en goed samen hebben getraind en elkaar daarbij goed hebben gestimuleerd. Het tweetal had net als Ronald en Kees in het begin wel last van de langzamere lopers en loopsters, maar na enkele kilometers wisten ze een goed groepje te vinden om mee door te lopen. Twaalf km lang bleef het tweetal bij elkaar, daarna moest Chiharu Randi laten gaan. Ons talent had de wijze lessen die Jaap haar nog had ingefluisterd goed in de oren geknoopt: blijf aan je pas denken, houd je ademhaling goed en zoek een grijs hoofd uit, want dat is een loper met ervaring die goed vlak kan lopen! Randi liep goed door en kon op het eind zelfs nog iets versnellen. In de laatste kilometer kwam Remco nog even met haar mee lopen en samen denderden ze over de streep. Een uitstekend debuut in 1:52, bijna 4 minuten sneller dan het gestelde doel!
Chiharu had weliswaar Randi op 12 km moeten laten gaan, maar bleef wel goed doorlopen op het laatste stuk. Met 1:56 liep ze voor het eerst onder de 2 uur, dus ook voor haar een prachtig PR.
Met zoveel goede resultaten zijn de verwachtingen voor Rotterdam (de marathon) hoog!

Randi was zo enthousiast, dat zij ook haar persoonlijke verhaal vertelt:
The race was amazing today!!!!!!!!
My net time was 1:52:47! (Gross time: 1:55:30) That means my average pace was 5:21/km!
results from Linschoten

It was gently raining the whole time with some wind. Only a few times the wind was coming directly at us.
I felt so good during the whole race! My breathing was AWESOME! I was extremely relaxed and my legs felt very strong. Our first km was a bit slower, probably around 5:40, mainly because of all the people around us, but then Chiharu and I were both running at a pretty good pace of about 5:20 per km for the first 10 or 11 km. Chiharu dropped back to about 5:30/km for the rest of the race, but I kept going at this pace. I was feeling so good and my breathing was in total control so I decided to keep pushing. After about 18 km, I could feel myself losing a bit of energy, but I held the pace and kept my breathing in control and then increased my speed for the last 1.5 km. Remco met me with 600 m to go and helped me sprint to the finish!

All in all, a fantastic experience. This is why I love running. :)
I really want to thank you (Jaap) for all of your help these past few months. I definitely would not have improved as much as I have if not for you. You have really shown your passion for running and made me love the sport. Before I came to Unilever, I ran on my own but it was never really that fun. I have now discovered a whole new side to it, and I only want to keep running more and to get even better! I really look forward to training with you in the new year. I am extremely motivated for the Rotterdam marathon and I would love it if you ran the last 15 to 20 km with me.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.