Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Snelle start 2013 met Coopertest

Vlak na het Kerstreces bleken toch flink wat lopers klaar te zijn voor een flinke test: de laatste Coopertest van het 2012-2013 seizoen. De top-drie van de dames werden door maar liefst 13 heren vergezeld, waarbij een bijzonder welkom voor Hans vdB die na langdurige blessure weer kon aantreden; en voor Ernest die eindelijk zijn agenda kon volgen.

Na het gebruikelijke warmlopen en de (overbodige) instructies van Kees, telde Koos af en liet de meute los.
Jos liet geen misverstand over zijn bedoelingen ontstaan en ging er als een komeet vandoor: 1:15 voor zijn eerste rondje. Hoewel er over de 12 minuten aardig verval zat, wist hij zijn laatste rondje in 1:30 te doen en kwam met een PR op de winnende afstand van 3291 meter. Proficiat, ook al was zijn persoonlijke doel 3400 meter.
Achter Jos had Harry maar 1 doel: Kees voorblijven en de eerste plaats in het klassement veilig stellen. Stabiel doorlopend was zijn 3154 meter daar ruimschoots voldoende voor. In de laatste races hoeft Harry alleen maar te finishen om zijn titel te prolongeren.
Achter Harry ging Kees rustiger dan gebruikelijk van start. Met een restantje van een verkoudheid was het een tijd onduidelijk hoe het zou gaan, maar dat viel uiteindelijk mee en met 3087 werd meteen het eerste PR van 2013 vastgesteld.
Achter de top-drie werd ook pittig doorgelopen met afstanden die soms net onder, soms net boven het PR uitkwamen. Ernest en Hans H verbeterden bescheiden, maar Marco was de uitschieter: zijn PR werd met maar liefst 120 meter verbeterd. Daarom wel sneu dat juist deze race de minste wedstrijdpunten opleverde voor het klassement. Marco, Ronald en Harry, die als enige drie alle coopertests van dit seizoen liepen, hadden elk deze race als de race met de minste punten, die dus niet meeteld in het klassement.
Opmerkelijke prestatie voor Hans vdB die terug van weggeweest slechts enkele tientallen meters achterbleef op zijn PR. Duidelijk terug op de goede weg!

Het damesveld was zeer overzichtelijk en ook heel herkenbaar: Liesbeth liep souvereign op kop, gevolgd door Wilma en op enige afstand Chiharu. Doordat Liesbeth de cross heeft gemist, kon Wilma met haar tweede plaats nu de top in het klassement overnemen. Dat wordt nog heel spannend, de beslissing zal definitief pas bij de handicaprace vallen!

Na terugkomst bij de Laptap werd er nog Snert met roggebrood en spek gezeten en gezellig nagepraat.

Foto's volgen binnenkort.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.