Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Handicap race 7 Maart 2013 Foto&Video inclusief!

Goede competitie brengt het beste in mensen naar boven. Een regen aan persoonlijke records was het gevolg bij deze tweede VRV Handicaprace.

Het principe van de race is eenvoudig: de langzaamste loper vertrekt als eerste, de snelste als laatste. 8 Dames en 17 heren verschenen aan de start van dit sluitstuk van het seizoen 2012-2013, waarbij voor de dames de eindzege nog steeds niet was beslist.

De race ging van start met het vertrek van Nathaly, Sandra, Luis Fernando en Steven. Allen debutant op de 10 km, maar van start op grond van hun 5 km prestatie. Sandra en Steven zochten elkaar snel op terwijl Nathaly en Luis op eigen kracht goed op weg waren. Kort daarachter vertrokken Cristhian, Ruud en Hans Hoogland met een stuk meer ervaring in de benen. Met nog iets meer geduld mocht Jan-Peter vertrekken op grond van een slecht seizoen een vroege start. Zou hij het goed weten te maken vandaag?
Ondertussen werd de ene na de andere loper op pad gestuurd, tot na zo'n 10 minuten ruim de helft begonnen was. Nu kwam Hans vd Broek als eerste -kort- loper aan de beurt. De geblesseerde Young ging met hem mee als begeleider om hem de goede route te laten lopen. Naast Young konden ook de snelle lopers Herrald (knie-operatie) en Kees (griep) niet deelnemen aan de echte wedstrijd, wat het voor Ronald en Harry, de laatste 10 km starters een eenzame bedoening maakte.
Koos, Herrald, Aart en Peter zorgden dat ook Krishna en Neha goed op weg gingen en konden vervolgens afwachten in welke volgorde er gefinished zou gaan worden.
Bij de 3 km liep Nathaly nog sterk voorop, gevolgd door Luis, Sandra en Steven. Sandra kreeg het al erg warm en gaf haar jack maar even af aan Kees die stond aan te moedigen en richting te wijzen.
Halverwege het parcours was al duidelijk merkbaar dat het veld behoorlijk in elkaar aan het schuiven was. De 10 km debutanten zagen er allemaal nog erg goed uit. Jan-Peter liep zeer sterk, net als Randi, Remco, Gijsbert en Liesbeth die alles op alles zette om alsnog de competitie te winnen. Jaap had het ondertussen zwaar terwijl Harry last had van gebrek aan directe competitie: zijn achterstand op Ronald op het keerpunt was aanzienlijk.
Ondertussen werd aan de finish alles in gereedheid gebracht voor de finale: schrijfblok, foto- en videocamera in stelling voor de eerste aankomer.
De verrassing was groot toen Krishna zeer vroeg binnenkwam. Helaas, ze bleek verkeerd gelopen te zijn. Niet al te lang daarna denderde de winnaar bij de mannen richting Finish: Jan-Peter haalde een enorm stuk van zijn eerdere prestatie af. Gefeliciteerd, zelfs al is het geen PR. Niet veel later, in een heel ander tempo, kwam Hans van den Broek richting finish. Hij snoepte ruim 4 minuten van zijn voorspelde tijd af en laat duidelijk zien dat hij progressie boekt. Heel goed gedaan en hou vooral vol!

Even later konden de eerste PR's van de dag genoteerd worden, drie maal voor een 10 km debutant: Luis Fernando, Steven en Nathaly noteerden allemaal een keurige 56-er. Nathaly nam daarmee de winst bij de dames in ontvangst.
Nu werd het druk aan de streep met vlak achter elkaar finishes van Boudewijn, Roel, Ruud en Gijsbert. Allemaal ruim binnen de tijd, geen van allen een PR. Dat viel wel te noteren voor de volgende binnenkomer: Randi boekte alweer een verbetering van ruim 2 minuten op haar 10 km tijd en duikt hiermee ruim onder de 50 minuten grens! Als er iemand laat zien dat ze goed op weg is voor de marathon..... Het leverde haar de tweede plaats bij de dames op, vóór de laatste debutant Sandra, die zeer, zeer gelukkig was met 58:06 en een derde plaats.

Ondertussen streed Liesbeth nog een felle strijd voor de overall winst. Ze was ondertussen Wilma al voorbij gelopen, maar zou het verschil groot genoeg zijn? Ze perste er alles nog uit om ook Chiharu in te halen, maar die was met de duurtraining voor de marathon te sterk in het slot, noteerde een fraai PR en bleef Liesbeth nog net voor. Ook Liesbeth noteerde haar beste 10 km ooit.
In de tussentijd kwam de een na de ander binnen in een seizoen beste tijd, waarbij Remco en René een keurig PR noteerden.
Bij de 00:00:00 waren 21 van de 25 lopers binnen. Neha kwam binnen voor Wilma, waardoor Wilma en Liesbeth voorlopig gedeeld eerste in het klassement staan. Hier ligt een zware taak voor de jury hoe dit op te lossen.
Bij de heren wisten Harry en Hans Hoogland net niet hun seizoenprestatie te verbeteren.

Al met al zeer geslaagd met 4 succesvole debuuts op de 10 km en 5 verbeteringen van Persoonlijke Records.
Grote dank voor Peter en Aart voor het maken van foto's en video.
Video start
Video Finish
Fotoos
Er zijn nog veel meer foto's. Wil je die ook bekijken, neem dan contact op met de race director.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.