Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

7 mei 2013 Warm begin VRV Circuit met Ola Race

Het nieuwe VRV seizoen begon weer erg warm. Net als bij de eerste race van het vorige seizoen was de temperatuur fors opgelopen en dat zorgde voor zware condities voor onze lopers. Toch lieten 13 mannen en vrouwen zich hierdoor niet tegenhouden en verschenen aan de start voor 5 of 10 km hardlopen.

Klik hier voor de foto's

Bij het startschot dat zoals gebruikelijk door Koos werd gegeven ging de groep van start. De een wat gewaagder dan anderen die voor een voorzichtige start kozen.

Bij de heren liet Young geen misverstand ontstaan over zijn bedoelingen. Hoewel hij eigenlijk op vakantie zou zijn, wilde hij meteen bij de eerste race zijn kandidatuur voor de titel 2013-2014 neerleggen. Binnen de kortste keren had hij de rest ruim achter zich gelaten en verdween in de verte. Hoewel hij zelf later aangaf te hard van start te zijn gegaan en op het eind flink inzakte kwam hij ruimschoots als eerste over de streep. De winnende tijd van 43:45 gaf wel aan hoe zwaar het vandaag was, nooit eerder deed de winnaar zo lang over de 10 kilometer.
Achter Young was het een stuk spannender. Jos heeft waarschijnlijk ook snode plannen voor dit seizoen, want ook hij verscheen aan de start terwijl hij eerder had verteld op vakantie te zullen zijn. Onder het mom van een paar weken niet gelopen ging hij wat rustiger van start dan Young. Of zou het de herinnering aan de voor hem desastreus verlopen race in de hitte van een jaar eerder geweest zijn?
Ronald liet zien duidelijk hersteld te zijn van zijn marathon in Rotterdam en liep soepel mee met Jos. Kees, nog niet helemaal fit na zijn zware griep eerder dit voorjaar, waagde de gok en sloot aan bij het tweetal. Dat hield hij een kleine 3 km vol voor hij Jos en Ronald moest laten gaan. Nog 2 km wist hij het gaatje klein te houden, maar eenmaal langs de Waterweg moest hij de veel fittere Ronald en Jos laten gaan. Deze twee leken wel aan elkaar gelijmd, zo dicht bleven ze bij elkaar. Om en om op kop lopend ging de strijd om de 2e plaats. Bij 6,5 km zette Jos een versnelling in, maar Ronald kon in eerste instantie volgen. Maar anderhalve km verder moest hij Jos toch laten gaan, die daardoor weg kon lopen naar een welverdiende 2e plaats, op 12 seconden gevolgd door Ronald die het podium volmaakte.
Kees liet zien dat hij misschien nog niet helemaal fit is, maar wel duidelijk op de goede weg, door maar 1 minuut op Ronald toe te geven voor plaats nr 4.
Los van de andere lopers was Jeroen te laat gestart en op weg naar een complete solo, toch goed voor de 5e plaats. Roel en Rene leverden gebroederlijk een voor deze omstandigheden uitstekende prestatie leverden door maar 3 minuten op het PR in te leveren.
Veel zwaarder viel het Pepijn die last had van de warmte en grotendeels alleen moest lopen. Hij was erg blij met het water dat hem een stukje voor de finish werd aangeboden. Daarmee kon hij nog net binnen het uur finishen.
Bij de finish was al veel eerder Ardjan aangekomen. Deze debutant zou de 5 km lopen, maar zag het keerpunt over het hoofd. Hierdoor werd het voor hem een 7 km wedstrijd. Onder de omstandigheden toch een respectabel resultaat en we hopen Ardjan dan ook nog heel wat keren terug te zien.

Bij de dames was de wedstrijd verdeelder, ook door de tamelijk lage opkomst. Natuurlijk speelde de meivakantie hier een belangrijke rol, maar gelukkig waren Sandra, Randi en Liesbeth wel aan de start verschenen.
Regerend kampioen Liesbeth koos er voor om de 5 km te lopen. Gedurende de eerste helft kreeg ze gezelschap van Arno die ook nog herstellende is van zware griep. De twee liepen gelijk op en dit hielp Liesbeth om haar doel (onder de 24 minuten lopen) te halen en daarmee meteen de winst van de dag te pakken. Arno liep zich met deze prestatie naar de zesde plaats bij de heren.
Rising star Randi was op papier de belangrijkste uitdaagster van Liesbeth. Sinds haar eerste VRV wedstrijd had ze elke keer weer een PR gelopen. Maar helaas, net als bij de marathon in Rotterdam bleek dat erg warm, drukkend weer, voor haar erg slecht uitpakt. In eerste instantie liep ze nog een heel eind op met Roel en Rene, maar op een gegeven moment moest ze de heren laten gaan en alleen verder lopen. Maar zoals we van haar gewend zijn gaf ze niet op en verbeten maakte ze haar wedstrijd af. Voor het eerst niet in PR-tijd, maar nog altijd een mooie prestatie.
Sandra was bewust heel rustig vertrokken en hoewel ze eerst iedereen hard weg zag rennen, kon ze later diverse mensen weer terug zien vallen. Voor haar was dit pas de 2e 10 km na het debuut bij de handicaprace. Niet gewend aan de hoge temperatuur en bovendien last hebbend van hooikoorts werd het een heel zwaar uur. Bij het keerpunt werd het even te erg en hyperventilatie leek bijna een voortijdig einde aan haar race te maken. Maar door een verstandige mix van rennen en wandelen kwam ze toch steeds verder. Niet verrassend was ze erg blij met het extra water een km voor de finish. Petje af dat ze onder deze omstandigheden niet uitgestapt is maar doorgezet heeft tot de finish!

Peter en Aart waren weer heel behulpzaam door foto's van start, finish en sfeer te maken.

En de keuze om dit de Ola Race te maken had niet beter uit kunnen pakken! De ijsjes waren zeer, zeer welkom bij de deelnemers!

Op naar de volgende keer: de Coopertest op woensdag 19 juni.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.