Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

19 juni 2013 Zwoele Coopertest

Het zou misschien wel 35 graden worden, had het KNMI voorspeld. Of dit veel mensen afgeschrikt heeft? Of dat er andere redenen waren? Hoe dan ook, de opkomst was minder dan gebruikelijk, bij de dames zelfs beperkt tot alleen Meinou!
In de praktijk bleef het kwik steken op zo'n 24 graden, wat bewolking en een zeer vochtige lucht. Niet zo slecht als voorspeld, maar ook niet de beste omstandigheden. Toch wisten de gezamenlijke lopers er maar liefst 7 persoonlijke records uit te persen!

Bij de heren gingen Harry en Mustapha er gebroederlijk vandoor vanaf het startschot. Na anderhalve ronde vond Mustapha dat hij wel genoeg had laten zien dat hij Harry kon bijhouden, dus liet hij hem maar gaan. Harry liep stevig door met in zijn achterhoofd het plan om in de tweede helft wat te versnellen. Dat zat er echter niet in. Desondanks een keurige eerste plaats met ruim 3100 m en daarmee een gedeelde koppositie in het klassement.
Achter Harry en Mustapha vormde zich een groepje van zes. Arno en Kees hadden aangeboden om te gaan hazen voor wie de 2800 grens wilde doorbreken. Remco zat daar al een tijd op te azen, debutant Jasper wilde wel kijken of dat ging en ook Roel en Rene leek het een strak plan om mee te gaan. Ronde na ronde werd in 1:40-1:42 weggelopen. Na zes rondes mochten Rene, Remco, Roel en Jasper het zelf afmaken. Jasper had nog wat over en versnelde zelfs genoeg om vlak voor de 12 minuten Mustapha nog in te halen. Een uitstekend debuut dus. Remco moest er alles uitpersen wat er nog in zat, maar wist zijn PR met een dikke 50 meter te verbeteren. Roel en Rene moesten een klein gaatje laten vallen maar kwamen ook ver genoeg om een PR bij hun uitslag te verdienen.
Maar ook zonder haas was het mogelijk om een PR te lopen, zo lieten Steven en Hans van den Broek zien: met respectievelijk 2606 en 1990 meter verbeterden ook zij zich.
Geen PR maar onder de omstandigheden uitstekende prestaties werden verder neergezet door Hans Hoogland en Marco.
Tussen de bedrijven door wist Meinou samen met het doen van de ronde administratie een ronde te lopen. In afwezigheid van andere dames leverde dit haar direct de volle puntenbuit op.

Na afloop was het genieten van water maar vooral ook van koude flesjes Lipton Brisk IceTea! Heerlijk!

Voor de VRV-series breekt nu het zomerreces aan. Wel door blijven trainen, want op donderdag 19 september wordt in de Broeckpolder een 5 km wedstrijd gelopen. Vaste afstand voor iedereen. Bovendien is deze uitslag doorslaggevend in de competitie mochten er mensen met gelijke punten finishen. Dus lekker blijven trainen en in september er vol tegenaan.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.