Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

VIDEO included 19 september 2013 Schitterende 5 km race

Een recordopkomst van maar liefst 11 dames en 21 heren verscheen aan de start van deze Calve 5 km race. Was het het weer? Of dat deze race aan het eind van deze serie als tie-breaker dient? Hoe dan ook, het was een genot om zoveel mensen aan de start te zien, temeer daar Remco (operatie) en Sandra (blessure) niet meeliepen, maar meehielpen, net als Koos, Marina en Aart.
Video Start
Video Finish
De start in de Broekpolder lag ruim honderd meter voor het kruispunt, waar het rondje begint en eindigt, zodat er precies 5000 meter wordt afgelegd. Al meteen bij de start gingen de grote kanonnen er vandoor. Young liet zien dat hij nog maar nauwelijks last heeft van zijn gekneusde ribben, maar Jos liet hem niet zomaar gaan en plakte gelijk aan. Hij had niet voor niets zijn thuiswerkdag gewisseld! Harry zette de achtervolging in en liet het gat nooit groot worden, maar bijhalen bleek teveel. Jos en Young gingen ondertussen in hoog tempo door. Voor Jos bleek dat tempo halverwege een tikkie te hoog te zijn en hij moest Young laten gaan, die echter geen moment kon verzwakken als hij de winst vandaag wilde pakken. Hoewel hij zijn ribben voelde kon hij doortrekken om in een PR van 18:15 de winst te pakken, een halve minuut voor Jos die ook een PR scoorde. Harry pakte nog een half minuutje later de laatste podium plaats, in exact dezelfde tijd als een jaar eerder op deze race.

Achter deze kanonnen had zich in eerste instantie een grote groep gevormd van ervaren en nieuwe lopers. Gaandeweg viel de groep in stukken uiteen. De verrassing van vandaag was nieuwkomer Julius die in een PR net boven de 20 minuten zijn visitekaartje afgaf, net voor Jeroen. Daar weer vlak achter kwamen Jasper, Gijsbert en Ronald die ook allemaal een PR noteerden. Geweldig gedaan!

Na een korte pauze kwamen de volgenden er al aan. Arno en Kees waren helemaal achteraan gestart, omdat Kees enkele dagen eerder de hele triathlon van Almere had gelopen en het niet duidelijk was of hij al wat was hersteld. Dat viel dus reuze mee, want al snel waren deze twee in achtervolging op de derde groep. Na zo'n 2 km pikten ze nieuwkomer Bojidar op die knap aanhaakte, net als een stukje verder Roel. Met z'n vieren wisten ze zelfs Mustapha te achterhalen. Op de streep toe wist Bojidar (PR) de sprint te winnen voor Arno, Kees en Mustapha, op enige afstand gevolgd door Roel die ook een PR scoorde.

Nu was het tijd voor de eerste dame. Nadat Liesbeth en Randi een lang stuk samen heel hard hadden gelopen, wist Liesbeth op het laatste stuk toch haar belager van zich af te schudden. Met een fikse verbetering van haar PR pakte ze al de tweede keer de winst in deze serie. Een knap PR van Randi bracht haar de tweede plaats bij de dames. Dat belooft nog heel wat strijd voor de komende wedstrijden.

Na een korte pauze voor de ijverig schrijvende Koos, Remco en Sandra, kwam de volgende groep al aan onder aanvoering van Rene, die Steven en Manodj net voor wist te blijven. Ook deze drie mannen noteerden een PR. Tegelijk kwam ook Wilma over de streep, die het dames-podium compleet maakte met een evenaring van haar PR.

Marco en Jaap wisten de volgende dame maar net voor te blijven. Chiharu was dan ook in goede vorm met ook al een PR. Daarmee liet ze de ook al een PR scorende Cristhian ruim achter zich te laten.

Ondertussen waren Young en Kees al op weg gegaan om ook de laatste lopers in te halen. Ze zagen onderweg debutante Anja (PR) netjes Pascale voorblijven, die op haar beurt nieuwkomers Tessa en Katherine (beide PR) voor bleef. Lucia volgde knap al bleef ze een paar seconden van haar beste tijd verwijderd. Succesvoller waren wat dat betreft Neha en Nasim die, wellicht onder de bezielende begeleiding van Jan, wel PR's noteerden.

Nu was alleen nog het wachten op de held van de dag: Hans liet zich niet gekmaken en kwam onder luid applaus als laatste over de streep. Maar niet zomaar, ook hij scoorde een stevig PR!

Allemaal gefeliciteerd met de geweldige prestaties! De Calve tractatie hebben jullie geheel verdiend. Nu fijn verder trainen voor de Coopertest die over vier weken (17 oktober) op de agenda staat.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.