Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

Coopertest 17 oktober levert veel topprestaties op

De Coopertest leek veel last te krijgen van het weer, maar na een heftige stortbui aan het eind van de ochtend, brak de lucht open en scheen de zon tegen de tijd dat de VRV atleten zich op de Fortuna baan hadden verzameld. Een flinke opkomst: 8 dames (twee debutanten) en 11 heren stonden aan de start, zonder de mensen die aan de Knorr 175 festiviteiten hun bijdragen gingen leveren. Dat scheelde zeker 5 lopers.

Ter lering ende vermaak was er een filmcamera opgesteld die vanaf opwarmen tot en met uitzitten dit evenement heeft gefilmd. Natuurlijk is het resultaat daarvan op ons eigen VRV-kanaal terug te vinden. Kijk ernaar en beoordeel je eigen loopstijl.

De harde wind zou het vandaag een pittige test maken, maar de zon deed veel goed. Op het startsignaal van Koos ging men er meteen vandoor: Young wilde zijn 3 jaar oude PR eens fors aanscherpen en ging er zo hard vandoor dat hij door niemand te volgen was. 12 minuten later had hij op 2 na iedereen minstens 1 maal gelapt. Met een prima PR scoorde hij de hoogste afstand en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het klassement.
Achter Young was Gertjan terug van weggeweest en in bloedvorm: als een twee-eenheid liep hij met Harry samen de rondjes. Ongelukkigerwijs had de tijdklok problemen en moest Koos de tijd met de hand klokken, waardoor hij al na 11:40 afblies. Harry en Gertjan konden hierdoor geen eindsprint voor de 2e plaats inzetten en deelden nu die plek (in de uitslag is gecorrigeerd voor de missende 20 seconden). Gertjan deed dat trouwens ook met een keurige PR afstand.

Kees liet zich niet gek maken en ging beheerst van start: zijn triathlon is geen groot excuus meer, maar wat minder snelheidstraining deed zich gelden. Met een beoogd tempo van 1:40 per ronde liep hij weg. Rene, Jan-Peter en Roel waren allemaal van plan om keurig in zijn kielzog mee te lopen naar een fraaie 2800(+) maar ze lieten meteen al een gaatje vallen. Hierdoor pakte Kees de 4e plaats, royaal voor Rene en Jan-Peter die beiden een PR scoorden en Roel die nog een gaatje moest laten vallen. Remco was blij weer mee te mogen doen na zijn operatie en Marco legde een degelijke, maar net geen PR afstand af. Complimenten ook voor Boudewijn, terug van veel te lang weggeweest met een prima 2500 meter.
Tussen de bedrijven door liep Arno wat rare rondjes, toch goed voor zo'n 2000 meter.

Bij de dames konden twee debutanten verwelkomd worden. Marian showde trots haar marathon shirt en deed meteen van zich gelden. Ze wierp zich in de strijd om de eerste plaats met Liesbeth. De twee dames wisten elkaar lang scherp te houden, maar een kleine twee ronden voor het eind bleek Marian nog een versnelling in de benen te hebben die Liesbeth niet kon volgen. Met een prachtig debuut-PR claimde ze de 1ste plaats juist voor Liesbeth.
Op respectabele afstand werkte Randi aan haar klassement en ook haar debuut op de Coopertest. Ze maakte slim gebruik van de mannen die op vergelijkbare afstand liepen en sprokkelde met een PR en een derde plaats weer kostbare punten voor het klassement bij elkaar. Ook Wilma liep sterk, maar miste de scherpte die ze een aantal eerdere races wel liet zien en verliet samen met Liesbeth als enige dame zonder PR de baan.
Hoewel haar bouw anders doet vermoeden, liet Sandra zien een diesel te zijn. In eerste instantie liet ze bijvoorbeeld Katherine bij haar weglopen, maar in het latere stuk kon ze versnellen en de ander achter zich laten. Toen in de laatste ronde Kees voorbij kwam en "aanhaken" riep, greep ze deze kans aan om het laatste lange rechte stuk tegen de wind in nog even heel veel te versnellen. Met een tempo van 15 km/h stormde ze vooruit tot het moment dat Koos STOP riep. Na correctie bleef een prachtig PR over waar ze trots op mag zijn. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor Katherine die niet eens zoveel achter Sandra finishte.
Neha liet zien heel stiekem een hoop progressie te boeken: in een solide, constante, test wist ze haar PR flink aan te scherpen. Viviana is pas heel kort geleden met hardlopen begonnen en moet dus nog helemaal ontdekken waar ze eigenlijk toe in staat is. In haar allereerste wedstrijd ooit begon ze dan ook ietwat voorzichtig maar daardoor kon ze het wel de volle 12 minuten (nou ja, 11:40) volhouden. Een prachtig PR en ijkpunt voor volgende gelegenheden.

De klassementen worden ondertussen duidelijk geleid door Liesbeth en Randi bij de dames en Young en Harry bij de heren. Maar met de nieuwe telling waarbij de beste 5 (van 8) resultaten, PLUS de handicap race tellen, is alles nog mogelijk! Er zijn immers nog 4 wedstrijden te gaan om volle punten te scoren. Na de cross op 13 november zal wat dat betreft een hoop meer duidelijkheid zijn ontstaan.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.