Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

video included 10-12-2013 Knorrige wedstrijd met veel zon (met foto

Lage temperaturen maar heel veel zon (en een koude wind) waren de ingrediënten voor de laatste VRV race van 2013: de 5/10 km Knorrrace.
Inclusief fotoverslag door Peter vd Weg en nu ook videolink.

Wegens werkzaamheden voor het duurzame warmteproject Leiding over Noord moest het parcours enigszins aangepast worden. Via een schelpenpaadje terug van de Waterweg naar het fietspad. Vanwege het afsnijden dat dit tot gevolg had werd de start ruim 200 meter verlegd, zodat de lopers helling op van start konden gaan.

Terwijl Arno en Herrald het vrachtverkeer van de fa Beelen tegenhielden, gaf Marina het startschot en de 7 dames en 10 heren schoten weg.

Bij de dames is het veld met de komst van Marian duidelijk sterker geworden en dat brengt ook meteen het beste in de anderen naar boven. Zij aan zij liep ze met Liesbeth voor alle andere dames – en veel heren – uit, terwijl ze ogenschijnlijk onbevangen aan het keuvelen waren. Maar schijn bedriegt, want het tempo was zeer stevig. Rondom het keerpunt was de gespreksstof kennelijk op, want Marian versnelde net iets meer dan Liesbeth kon bijbenen en er ontstond een gaatje. Beide dames bleven volop doorlopen en het gaatje werd niet echt veel groter. Marian wist haar voorsprong tot op de streep vast te houden en finishte 13 seconden voor Liesbeth. Beiden scoorden een zeer sterk PR! Chiharu en Randi hadden duidelijk de 15 km van de Bruggenloop 2 dagen eerder nog in de benen en moesten direct een gat laten vallen met de voorsten. In een kat en muisspel met Wilma, waarbij dan de een, dan de ander voorop liep, kwamen de dames op gepaste afstand af op de finish. Randi wist de slot-aanval van Wilma nog net af te slaan en claimde de derde plaats, voor Wilma die wel Chiharu (5de) wist te verschalken.
Sandra en Katherine voelden zich beiden niet zo heel sterk, hoewel dat aan hun prestatie nauwelijks te merken was. Ze kozen voor de 5 km, waarbij Sandra toch maar netjes een PR wist te noteren, maar ook Katherine een heel fatsoenlijke tijd noteerde.

Bij de mannen was Jos duidelijk van plan om een goed resultaat neer te zetten. Hij vertrok als snelste uit de startblokken. Young daarentegen liet hem maar liefst 500 meter in de waan dat hij een schijn van kans had. Maar na de eerste hele kilometer was duidelijk dat er vandaag maar 1 kandidaat was voor de overwinning en die liep gedecideerd weg bij alle concurrentie, om ze pas na het passeren van de finish weer opnieuw te zien. En ondanks dat hij slechts 2 dagen eerder zijn PR op de 15 km tijdens de bruggenloop op 2 seconden benaderde, had hij een tijd dik onder de 40 minuten. Als enige.

Jos was hierdoor veroordeeld om het hele parcours alleen te lopen, wat hij dan wel gecontroleerd genoeg deed om de tweede plaats op te eisen.
Daarachter was het een stuk spannender. Bojidar, Julius en Kees vormden een groepje dat om de plaatsen 3, 4 en 5 zou gaan strijden. Het tempo werd gemaakt door Kees, terwijl de beide anderen strak volgden. Tot het 5 km keerpunt, waar Bojidar omkeerde omdat hij snel terug moest zijn. De terugweg deed hij op eigen kracht zeer snel, waardoor hij na 20:36 als eerste bij de finish aan kwam. Dit betekende een verbetering van zijn PR van afgelopen september met bijna een hele minuut. Maar welke plaats zou dit hem opleveren? Dat lag geheel in de handen van Kees en Julius die zij aan zij kilometer na kilometer doorliepen. Na het keerpunt bij Maassluis bleek er toch wel een pittige wind te staan die het tempo wat drukte. Kees deelde wat speldeprikjes uit met tempowisselingen, maar Julius liet zich niet gek maken en pareerde met ogenschijnlijk gemak deze aanvallen. Na ruim 7.5 km stond Arno klaar om iedereen de juiste omleiding op te sturen en het schelpenpaadje omhoog was een forse aanslag. Eenmaal boven zette deze keer Julius de aanval in en ondanks een verwoede poging deze af te slaan, moest Kees afhaken. Julius keek niet om en liep een fraai pr van 42:23, wat snel genoeg bleek om Bojidar in het klassement voor te blijven.
Kees ondertussen hield het kennelijk voor gezien en liet het gat behoorlijk groot worden. Toch was zijn 43:08 nog net genoeg om de vierde plaats op te eisen, voor Bojidar op de vijfde plaats.

Achter deze eerste handvol lopers bleef het even stil op het parcours. Mustapha liep een solide, vlakke race waarbij hij de een na de andere concurrent zijn hielen liet zien. Vooral Remco baalde hier wel van. Na eerst ijverig achter Liesbeth en Marian aangelopen te zijn, zag hij eerst Mustapha en later ook Boudewijn, weer helemaal terug van weggeweest, voorbij komen. De Woerdenaar probeerde er nog wel van alles uit te persen, maar kon alleen Ronald Ketel, die last had van een complete off-day, nog maar achter zich laten. Daarnaast liep Hans zijn 5 km in een keurige tijd die maar nipt boven zijn PR lag. Goed gedaan allemaal!
En natuurlijk een dankjewel aan onze vrijwilligers Marina, Herrald, Arno en Peter.

De algemene klassementen beginnen al enige tekening te krijgen, maar er kan nog van alles gebeuren. Liesbeth, Randi, Kees, Rene en Arno hebben elk al 5 (of meer) resultaten staan, zodat bij volgende races alleen nog verbetering ten opzichte van eerdere races punten oplevert. Diverse anderen kunnen ook nog de maximale 5 race-resultaten bij elkaar sprokkelen.

Bij de dames gaat Liesbeth aan de leiding, voor Randi. Wilma, Sandra en vooral Marian hebben echter nog heel wat gelegenheid om extra punten bij elkaar te sprokkelen.
Bij de heren gaat Young schijnbaar onbedreigd aan kop, maar behalve bij de handicap race kan hij geen punten meer verdienen, dit in tegenstelling tot zijn achtervolgers Harry, Jos en Julius. Rene en Kees kunnen door verbeteringen van eerdere resultaten nog wat opschuiven, maar zullen het lastig krijgen.
Het zou zomaar kunnen dat de einduitslag mbt de plaatsen 1, 2 en 3 pas na de handicaprace vastgesteld kan worden!

Voor nu iedereen een goede Kerstvakantie geweest en op naar de Coopertest van 9 januari!

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.