Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2014-01-09 Snert Off Road Coopertest

In de winter een Coopertest doen op een off-road track. Dat is toch vragen om snert resultaten? 21 enthousiaste VRV-ers dachten daar heel anders over en trotseerden de harde wind om het nieuwe jaar met een klinkend resultaat van start te laten gaan.
Het 300 meter parcours bevat een aantal scherpe bochten en een smal bruggetje waar inhalen niet echt mogelijk is. Dat maakt dat behalve hard lopen, ook goed vooruit kijken van belang is. Met Koos aan de klok en Herrald achter de camera (binnenkort is de video terug te vinden via onze foto&video sectie) stonden 6 dames en 15 heren klaar voor de test.

Het startschot klonk en iedereen schoot weg, van erkende toppers als Harry en Young tot debutanten Anja, Michiel en Rene. Young ging als eerste over het bruggetje met vlak daarachter Harry die Julius op zijn hielen had zitten. Na twee maal met Kees meegelopen te zijn (de 10 km en de halve marathon van Linschoten) vond Julius het tijd om een stap verder te gaan. Het drietal liep al snel uit op Kees, die Jeroen in zijn kielzog meenam. De rest van het veld werd meteen flink uit elkaar getrokken en al na enkele ronden kon Young beginnen met het dubbelen van eerst Hans en later Rene. Behalve Harry, Julius, Kees en Jeroen werd iedereen op minstens 1 ronde gezet van de ongenaakbare Barendrechter, die dan ook het verst kwam en met 3186 deze lastige test als winnaar afrondde.

In het veld daarachter zat het vol van tactische manoeuvres, mede vanwege de wind. Julius bleef zo’n tien minuten netjes achter Harry lopen, maar ging op het eind er nog brutaal vandoor, waarbij hij nog bijna 40 meter wist weg te lopen. Jeroen haalde dezelfde truc uit met Kees en scoorde daarmee de vierde plaats. Interessant was ook het groepje Remco, Liesbeth en Roel dat elkaar afwisselde. Uiteindelijk liep Liesbeth nog een fractie harder terwijl Roel hen moest laten gaan. Chiharu en Sandra vochten hun eigen battle uit en bleven elkaar opjagen. Hetzelfde was te zien bij Michiel en Hans waarbij de meter verschil meer het gevolg was van de verwarring die het aftellen van Koos met zich bracht dan de werkelijke krachtsverschillen. De debutanten zetten alle drie keurige afstanden neer, een prima ijkpunt voor verdere vooruitgang.

Voor het klassement van het VRV circuit betekende deze test dat Liesbeth en Young vrijwel onbereikbaar geworden zijn voor de competitie, al kan er natuurlijk vooral in de handicaprace nog veel gebeuren. Veel spannender is het daarachter, want bij de heren zijn er nog zeker vijf, zes mensen die een top-drie klassering kunnen realiseren en bij de dames zullen Randi, Wilma en Sandra uit moeten maken wie er van het podium valt. Of zou Marian op het laatst nog een joker inzetten?

Het volgende evenement is de laatste 5/10 km van dit seizoen, de Dove Race op 12 februari.

Via de knop “looptechniek” kun je de uitslag van deze coopertest gebruiken om je fitheid (VO2-max) te berekenen en meteen te zien welke snelheden bij de verschillende trainings-typen en intervallen horen.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.