Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2014-02-12 Dove 5/10km race

Een zonnetje met een strakke, koude wind tekenen de omstandigheden voor de Dove 5/10 km wedstrijd, de laatste reguliere wedstrijd van het 2013-2014 VRV circuit. Bij een goed resultaat kunnen Young en Liesbeth hun eindoverwinning veiligstellen. Maar voor het zover is moet er wel gelopen worden.

Geďnspireerd door enthousiaste verhalen van andere lopers (M/V) en gemotiveerd door de komende Relay Marathon Rotterdam, staan er ruim 25 lopers klaar, waarvan ongeveer een derde voor de eerste keer. Omdat de werkzaamheden voor de Leiding over Noord nog steeds een deel van het parcours bezetten, wordt er weer over een aangepast traject gelopen, met de start aan de Trawlerweg.
Nadat Pieter het startschot heeft gegeven, gaat de meute van start. Meteen al vormt zich een aantal groepjes. Young heeft deze keer echte tegenstand in de vorm van de debutanten Marius en Marius, die elk dik onder de 40 minuten zouden moeten kunnen lopen. Vlak daarachter vormen opkomend talent Julius en verdedigend kampioen Harry een paar, terwijl Kees in zijn eentje loopt. Gijsbert en Jeroen trekken samen op met Mustapha in hun kielzog.
Dan volgt een grotere groep met Remco en Boudewijn vlak voor Roel, Rene en de drie snelste dames van vandaag. Liesbeth en Wilma hebben voor het eerst gezelschap van Conny, die voor een echte strijd kan gaan zorgen. Marco denkt dat hij de grote groep dames en nieuwkomers voor kan blijven en slaat een gaatje voor Randi, die Sandra, Chiharu en Lucia bij zich heeft, op de voet gevolgd door de debutanten Nicolas, Pedro en Rita. Jan loopt iets meer op reserve en neemt Pascale – terug van weggeweest – en Katherine mee. Dapper in haar eentje loop Viviana haar eigen 5 km.

Na 2 km lopen Marius en Marius nog steeds strak achter Young. Harry en Julius hebben al een gaatje van 20 seconden moeten laten vallen en Kees daar weer 20 seconden achter. Jeroen en Gijsbert hebben Mustapha gelost. Boudewijn en Remco lopen met Liesbeth, Conny en Roel in een groepje met Rene aan het elastiek. Wilma heeft de concurrentie moeten laten gaan, maar houdt sterk vol om de derde plaats vast te houden. Chiharu, Randi en Lucia lopen sterk door en zijn Marco ondertussen voorbij. Sandra is verstandig en laat dit groepje gaan en neemt Pedro en Nicolas op sleeptouw. Rita heeft een strak plan voor haar race: Bij Jan blijven. Katherine lukt dat nog even niet en ook Pascale heeft het zwaar vandaag. Viviana blijft lachen.

Op 3 km is het beeld grotendeels hetzelfde, behalve dat Conny en Liesbeth weglopen bij Remco en Boudewijn; Chiharu Randi het nakijken geeft en Lucia terugvalt tot bij Marco en Sandra. De 5 km lopers zijn ondertussen omgekeerd. Iets te ver, omdat kwajongens de ’s morgens neergezetten pijlen weggehaald hadden. In de uitslag is gecorrigeerd voor de extra afstand.

Wilma komt als eerste over de streep in – gecorrigeerd – iets minder dan 25 minuten over de 5 km. Omgerekend levert dit haar de derde plaats op in het damesklassement van vandaag. In het algemeen klassement blijft ze twee punten achter op Randi en 8 punten voor op Sandra. Deze drie zullen op 11 maart uitmaken wie op plaats 2, 3 en vier komt van dit VRV seizoen. Kort na Wilma komen Pedro en Nicolas over de streep in hun debuut race en zij noteren – dus – ook een PR. Jan Verkade weet de debuterende Rita nog net voor te blijven, al zal zij heel tevreden terugkijken op haar debuut. Net als Viviana die haar race heel alleen heeft moeten lopen en nog aan het ontdekken is wat ze eigenlijk in haar mars heeft.

Op het keerpunt van de 10 km bij Maassluis loopt de kopgroep nog gezamenlijk. Ook Harry en Julius beginnen samen aan de tweede helft, maar opkomende rugpijn dwingt Harry om flink in te houden, wat Kees de kans geeft om bij hem te komen en een stuk samen op te lopen. Liesbeth heeft ondertussen een klein gaatje met Conny geslagen, terwijl Chiharu Randi verder op achterstand zet. Remco heeft ondertussen Boudewijn moeten laten gaan en wordt bijgehaald door Roel. Er wordt echt op alle fronten strijd geleverd. Vooraan, met de wind vol op kop, zet Young de aanval in op zijn uitdagers. Eerst moet Marius van H. afhaken, maar even later moet ook Marius R. zijn meerdere in Young erkennen. Young loopt verder weg en finished in een seizoenbeste tijd. Hiermee wordt hij in het klassement onbereikbaar en is dus kampioen. Met verbeten gezichten blijven Marius en Marius volle bak doorlopen. De onderlinge strijd gaat door tot op de streep, waar Marius R. in zijn eerste 10 km wedstrijd ooit een prachtige 38-er als PR neerzet, vlak voor Marius van H. Op de streep is het nog een flinke tijd wachten voor Julius met opnieuw een PR de vierde plek voor zich opeist. Kees volgt daar niet al te ver achter en deze twee zullen tijdens de handicaprace op 11 maart onderling moeten uitmaken wie de derde en de vierde plek in het klassement zal krijgen, want de kans dat een van hen Harry nog van de tweede plaats krijgt is wel erg klein. Harry moet in eerste instantie ook Gijsbert en Jeroen nog laten passeren, maar een licht herstel in zijn rug stelt hem in staat toch weer bij hen aan te haken. Jeroen zet zijn traditionele eindsprint in en finisht net voor Harry en Gijsbert, die het wel heel zwaar heeft.
Boudewijn loopt een goed opgebouwde race en weet in het tweede deel niet alleen Liesbeth en Conny nog ruim voorbij te gaan, maar in een nieuw PR laat hij ook Mustapha nog achter zich. Dat competitie goed is voor de prestaties laten Liesbeth en Conny wel zien. Ondanks het zware weer noteert Liesbeth haar tweede tijd ooit en beslist ze hiermee de VRV-series in haar voordeel. Maar Conny, net achter Rene finishend, laat wel merken dat het komende seizoen nog wel eens heel spannend kan worden!

De wind op het tweede stuk van de 10 km speelt meer mensen parten. Liesbeth lost Conny, Young loopt weg bij Marius&Marius en Chiharu bijt haar tanden stuk in de wind. De voorsprong van zo’n 100 m die ze op Randi heeft vervliegt in korte tijd. Randi dicht niet alleen het gat, maar loopt daarna ook ruim een minuut bij haar concurrente (ook straks op de marathon) weg om uiteindelijk de vierde plaats in het dames klassement te pakken. Achter hen vochten Lucia en Sandra nog een strijd voor de zesde plaats uit, begeleid door Marius en Young. Lucia wist Sandra nipt voor te blijven; voor beide kon een fraaie verbetering van hun persoonlijk record genoteerd worden. Datzelfde geldt voor Katherine, hoewel ze onderweg regelmatig de wind vervloekt zal hebben. Dan is alleen nog het wachten op Pascale die meer dan drie jaar geleden haar laatste 10 km liep. Met kramp en doorzettingsvermogen weet ook zij nog net de klok binnen het uur stil te zetten.

Maximale Zuurstof Opname (VO2max)

Iedereen kan de behaalde resultaten gebruiken om via de VO2-max calculator (via de knop Looptechniek) de juiste trainingsintensiteit voor de komende weken te bepalen. Dit voor een optimale training voor de handicaprace op 11 maart en de marathon (relay) op 13 april.
Kijk alvast op de startlijst voor de handicaprace.

Nog een speciaal bedankje voor Pieter (tijdwaarneming), Arno (begeleiding), Peter en Aart (foto&video). De links voor de foto’s en video’s volgen binnenkort.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.