Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2014-05-06 Ola start voor jubileum VRV series

Met alle activiteiten rondom de marathon van Rotterdam nog vers in het geheugen was het dinsdag 6 mei al weer tijd voor de Ola 5&10 km race van de VRV. Dit is de eerste run van het jubileum seizoen 2014-2015, want alweer de vijfde jaargang voor deze serie. En met 22 deelnemers aan de start een uitstekend begin.

Het startschot werd deze keer door Sandra gegeven, die wegens een blessure niet kon meelopen. De 15 mannen en 7 vrouwen zetten er meteen de gang in, waarbij Remco brutaal aanhaakte bij Jos en Harry die de leiding in handen namen. Remco wilde hiermee een vliegende start maken voor zijn 5 km, terwijl de beide anderen de 10 zouden volmaken. Remco hield dit een kleine 2 km vol maar moest ze een stukje voor het keerpunt laten gaan. Op volle kracht ging het daarna weer terug, opgejaagd door Boudewijn die zijn prachtige marathon debuut van extra glans wilde voorzien. Bij de streep werd het een machtsprint die nipt door Remco gewonnen werd in een PR tijd van 22:02, 3 seconden voor Boudewijn. Enkele minuten later kwam Jaap - gelukkig weer echt meelopend - over de streep, voor debutant (en dus PR) Alois en Jan. Het was daarna voor de einduitslag nog wel afwachten wat de 10 km lopers zouden laten zien. De snelsten van deze - Jos en Harry - liepen kop over kop weg bij de concurrentie. Maar bij het keerpunt had Jos voldoende aan 1 stevige versnelling om Harry af te schudden. Daarna kon hij gecontroleerd uitlopen en de eerste winst van het seizoen pakken. Harry moest een klein minuutje toegeven maar stelde de tweede plaats zeker.
Achter dit duo hield Gijsbert, in april nog goed voor een marathon PR in Londen, Julius goed in het oog. Uiteindelijk was de laatste wel nog een tikkie sneller, maar beiden waren tevreden met hun eindresultaat, dat genoeg was om de snelste 5 km lopers in de einduitslag voor te blijven. Dat lukte ook Ronald nog net, zoals hij ook nog net de eerste dames voor wist te blijven.
Achter Ronald was een flink gat geslagen. Roel bracht als haas Rinus binnen die met deze 10 km - naar eigen zeggen zijn laatste bij de VRV - een keurige prestatie neerzette. Kees - als haas voor Randi - maakte de heren top-10 van vandaag compleet, voor Hans, die zijn snelste VRV-10 km ooit neerzette. Pepijn had het zwaar, maar wist toch nog rennend de finish te halen. Complimenten voor het doorzettingsvermogen!

Bij de dames lieten Marian en Liesbeth elkaar geen seconde uit het oog. Ze zijn aan elkaar gewaagd en beiden wisten dat ze diep zouden moeten gaan voor de winst. Al in een vroeg stadium werd er over en weer aangevallen. Marian wist de aanvallen van Liesbeth steeds weer te pareren en had aan het eind net iets meer energie en in de slot km kon ze bij haar concurente weglopen. Wellicht hielp het nog dat ze ondertussen ook Ronald nog in het vizier had. Deze felle strijd leverde beide dames een keurig PR op.
Ondertussen had Wilma op de 5 km het damesveld aangevoerd. Een solide race bracht haar nog royaal voor Jaap aan de streep. Achter haar zetten Krishna en Nasim keurige prestaties neer. De omstandigheden waren verre van ideaal en toch wisten beide zeer dicht in de buurt van hun PR te komen. Als dat geen goede uitgangspositie is voor de rest van het seizoen...
Ondertussen streden Randi en Katherine nog door op de 10 km. Randi liep in Rotterdam een uitstekende marathon, maar daar was ze nog niet helemaal van hersteld. Vertrokken op een ambitieus schema moest er onderweg geconcludeerd worden dat een PR er deze dag niet in zou zitten. Maar doorbijtend kwam ze toch nog sterk over de streep, goed voor de 3e plaats in de dagrangschikking. Katherine - goed voor een uitstekende 13 km in de Rotterdam estafette - was beter hersteld en scoorde een prachtig PR.

Na afloop was er natuurlijk volop Ola ijs. Met veel dank aan Sandra (tijdwaarneming, publiciteit, ijs), Aart (tijdwaarneming, foto's, video), Pieter (foto's) en Arno (algemene ondersteuning en parcours bouw)
De foto's zijn nu beschikbaar
Ook de video van de Axe handicap race is nu beschikbaar.
Een mooie start van onze jubileum-serie en we zien graag velen weer terug op de atletiekbaan van Fortuna, op 18 juni voor een Coopertest.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.