Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2014-11-12 Omo Dirt is Good

Het is woensdag vroeg in de middag en een flinke groep loopsters en lopers staat in de Broekpolder zich voor te bereiden op de Omo Dirt is good Cross, de volgende race in de VRV race series.
Terwijl Kees het parcours even uitlegt (vier rondes van 1900 meter) zorgen Arno, Peter en Pieter alvast voor de klok en de eerste foto's. Voor de race van vandaag is een compleet nieuw parcours uitgezet, met smalle bruggetjes, kuilen, een stevige heuvel en modder in het bos. Helaas (of gelukkig?) heeft het de afgelopen tijd weinig geregend en is er weinig modder en nattigheid.

De jasjes gaan uit, nog even een groepsfoto en dan geeft Pieter het startsignaal. Eerst 100 meter recht vooruit en dan scherp naar rechts over een smal bruggetje. Boudewijn neemt brutaal de leiding met Kees op zijn hielen. Harry en Julius zitten er vlak achteraan en de eerste kopgroep is gevormd. Remco schrikt van dat geweld en laat meteen een gaatje vallen, maar heeft wel Liesbeth en Hanna in zijn kielzog. Daarachter leidt Wilma een grote groep met Katherine, Sandra, Chiharu, debutant Lisa, Hans, Viviana en Nasim.
Direct over het bruggetje gaat het over het gras richting de eerste hindernis: twee zware boomstammen waar overheen gesprongen of gelopen moet worden. In een lange sliert gaan de lopers er op af en er overheen, om meteen daarna een flinke heuvel op te stormen. Bovenaan staat Arno te controleren of er niemand afsteekt.
Kees laat zich aan de andere kant naar beneden storten, met de rest van de kopgroep er achteraan. Maar dan steken Harry en Julius voorbij om verder als tweetal vooruit te gaan. De rest van het veld is al behoorlijk uitgerekt tegen de tijd dat Lisa als laatste naar beneden gaat.
Een paar honderd drassige meters verder volgt er een lastige oversteek tegen een steile oever en meteen weer door over het gras. 400 meter recht vooruit en dan een droge sloot oversteken halverwege de ronde. Een stukje schelpenpad om bij te komen en dan via twee smalle bruggetjes weer terug richting de start/finish. Dit blijkt een verraderlijk punt, want Nasim loopt hier twee keer verkeerd en ook Harry vergist zich in de derde ronde op dit punt. Via een lang graspad gaat het richting een stukje bos waar gelukkig wel veel modder op het pad ligt. Na wat slingers zijn de laatste 200 meter zeer ongelijke ondergrond waar het oppassen is om niet onderuit te gaan. Dan is daar al de streep en gaat de volgende ronde in.

Bij het ingaan van de tweede ronde zijn Julius en Harry los van Boudewijn en Kees. Nadat ze de heuvel samen opgegaan zijn, laat Julius zich met ware doodsverachting vallen en weet zo afstand te nemen van Harry. Boudewijn en Kees blijven voorlopig nog even samen. Op een half minuutje afstand komt Remco al aanzetten, met kort achter zich Hanna, die Liesbeth (altijd blijven lachen) op een kleine achterstand heeft gezet. Wilma heeft ondertussen de rest weten te lossen en begint met alleen Katherine nog in haar buurt aan haar tweede ronde. Het gat daarachter is groot. Een vijftal begint op gepaste afstand aan de tweede ronde. Lisa, die moet afhaken, doet dat met een grote smile: crossen is leuk, zelfs als je niet vooraan loopt!
Halverwege de race heeft Julius het gaatje met Harry iets weten te vergroten. Harry op zijn beurt heeft een flink gat met Kees, die met Boudewijn op zijn hielen aan de derde ronde begint. Arno loopt ondertussen stukken mee met de verschillende lopers om ze nog wat extra te motiveren.
Remco loopt een beetje eenzaam tussen de andere lopers in. Hij heeft op het heen-en-weer stuk nog net zicht op Boudewijn en Kees, maar het gat is wel erg groot. Groter dan het gat met Hanna in ieder geval. Zij houdt haar tempo hoog en zet Liesbeth ondertussen op een minuut. Met een lach op haar gezicht begint ook deze aan de derde ronde in de wetenschap dat de rest nog even op zich laat wachten.
Wilma heeft ondertussen Katherine nog niet definitief afgeschud. Dat kan nog een spannende tweede helft worden. Beide dames gaan sterk door in de strijd om de derde damesplek.
Ondertussen is de "grote groep" behoorlijk uitgedund. Sandra leidt bij het ingaan van de derde ronde, met Viviane en Hans vlak achter haar. Op dit moment moet Chiharu het drietal voor haar laten gaan. Nasim heeft - mede door het verkeerd lopen - een iets groter gat moeten laten vallen. Voor deze vijf gaat het spannend worden: zijn ze al aan de vierde ronde begonnen voor Julius (of Harry) finisht? Of zullen ze na drie rondes klaar zijn?
Voor Lisa is het antwoord al duidelijk, want Julius passeert haar bij het ingaan van de laatste ronde. Dit wekt even verwarring en Lisa aarzelt of ze wel of niet door moet lopen. Als even later ook Harry voorbij komt denderen, zet ze zelf ook weer aan voor haar laatste ronde.
Op gepaste afstand van Harry begint Kees aan de vierde ronde. Hij heeft een gaatje geslagen naar Boudewijn, maar of het voldoende zal zijn? Boudewijn lijkt er vertrouwen in te hebben dat de 30, 40 meter later nog te overbruggen zijn. Hij geeft de moed in ieder geval nog niet op.
Ook Remco, Hanna en Liesbeth beginnen met ondertussen grimmige gezichten aan hun vierde ronde. Achter hen heeft Katherine een geslaagde aanval op de positie van Wilma gedaan. Met een aardige voorsprong begint ze aan de vierde ronde. Ook Wilma gaat nog 1 keer rond, ze is Julius die even later winnend over de streep komt voldoende voor gebleven.
Vlak voor Julius wint heeft hij "de rest" nog in weten te halen. Na hem is iedereen die over de streep komt klaar. Sandra wint de sprint van de rest, met op enige afstand Hans. Viviana komt samen met Harry over de streep. Dan komt Kees aanlopen om de derde plaats op te eisen, maar hij heeft niet gerekend op de felle eindsprint van Boudewijn, die op de streep zijn concurrent passeert. Chiharu is de volgende over de streep, ruim voor Nasim, die samen met Remco nog een eindsprint inzet.
Dan zijn er nog vier dames in hun vierde ronde bezig. Hanna wint de damesrace afgetekend en neemt de felicitaties in ontvangst. Zij heeft onderweg Lisa nog weten te passeren, die moe maar zeer voldaan over de streep komt. Ook zij heeft haar grenzen verlegt!
Liesbeth eist de tweede plaats op en na even wachten komt Katherine binnen op plaats drie. Wilma heeft flink afgezien maar komt toch met een brede lach over de streep.

Allemaal gefeliciteerd met de resultaten. Peter, Pieter en Arno, bedankt voor jullie hulp. Foto's staan online van Pieter en Peter.

Volgende evenement: 9 december Knorr 5&10 km. En de eerste bonusrace is de Linschotenloop op 20 december. 5 punten voor iedereen die aan 1 van de afstanden meedoet.

In de ranglijst gaat Liesbeth ruim voorop bij de dames. Maar met al vijf races gelopen zit er niet veel rek meer in. Daardoor hebben Wilma, Chiharu en Katherine (elk 4 races) en Hanna (2 races met hoge punten)zeker nog kansen op een hoge notering. Deze vijf zullen naar verwachting uiteindelijk het podium gaan bezetten.
Bij de heren hebben Harry, Kees en Remco ondertussen vijf races compleet en zullen ze het moeten zoeken bij verbeteringen. Julius met 1 race minder is daardoor nog een serieuze bedreiging voor de eerste plaats van Harry.
Voor iedereen geldt dat de bonusraces en de handicaprace nog veel verschuivingen kunnen veroorzaken.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.