Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2015-01-08 Unox Snert Coopertest

Het weer kon nauwelijks toepasselijker zijn voor de Unox Snert Coopertest op 8 januari. Grijze wolken en veel regen, bij een temperatuurtje niet al te veel boven nul. Echt snertweer dus.
Het weer was zeker geen spelbreker, want net als bij de vorige coopertests van dit seizoen kwamen bijna 20 lopers naar het off-road 300 meter parcours in Vlaardingen West. Bijna alle toppers waren aanwezig, net als debutante Sandra. Samen met Rob moest ze wel even zoeken waar het precies wacht, maar de andere 15 lopers wachtten geduldig in de regen tot ook zij aanwezig waren.
Peter hield zijn camera in de aanslag terwijl Arno aftelde naar de start. En meteen was het spel op de wagen: Jos ging er als een speer vandoor, op de hielen gezeten door verdedigend kampioen Young en aanstormend talent Julius. Ook oud-kampioen Harry en de zich sterk ontwikkelende Boudewijn zetten er stevig de sokken in.
De eerste 100 meter waren voldoende om het veld al flink uit elkaar te trekken. En dat was maar goed ook, want meteen de eerste bocht stond onder water, met modder aan alle kanten. Voorzichtigheid was dus geboden bij het maken van deze bocht. Ook op veel andere plekken van het parcours lagen grote plassen en modder.
Terwijl de toppers er vandoor gingen, vormden Kees, Rene, debutant Marc en Remco een tweede groepje. De rest volgde over het natte, modderige parcours.
Jos had duidelijk de snelste eerste ronde, met zo'n 20 meter voorsprong op Julius en Young die zij-aan-zij de barre omstandigheden trotseerden. Harry liep zijn eigen tempo daarachter, terwijl Boudewijn verrassend kort daarachter liep. Het treintje-Kees kwam daarachter voor de eerste dames. Hanna liet haar prachtige looptechniek zien in een volle vaart, terwijl Liesbeth de afstand tot Hanna niet te groot liet worden. Wilma bleef goed bij Liesbeth in het spoor. Sandra V laat zien dat ze de kerstdip volledig voorbij is en weet Hans voor te blijven.
Bij het volmaken van zijn eerste Ronde steekt Rob enthousiast alvast 1 vinger omhoog. En hij gaat strak door om zoveel mogelijk rondjes vol te maken. Marco start behoudend door direct achter Rob de eerste ronde te completeren, nog net voor Sandra S die met deze coopertest een duidelijk merkpunt voor haar loopontwikkeling gaat zetten.
Ook de tweede en derde ronde weet Jos zijn belagers op flinke afstand te houden, terwijl deze elkaar gezelschap houden. Julius is duidelijk sterk in ontwikkeling en geeft zijn concurenten flink wat te doen. Er zal echt hard gelopen moeten worden om de grootste afstand van vandaag af te leggen. Uit het groepje achter Harry en Boudewijn heeft Rene moeten lossen. Remco bijt zich vast in Kees' tempo, vastbesloten om een aanval te doen op de derde plaats in het algemeen klassement. Marc houd ook stevig het tempo erin om te kijken waar zijn lopen staat.
Achter Rene komen Hanna, Liesbeth en Wilma met wat meer onderlinge afstand langs, terwijl Hans Sandra V gepasseerd heeft. Daarachter is komt Marco langs om zijn tweede ronde vol te maken, terwijl Jos ondertussen al een ronde verder is. Zijn voorsprong op Julius en Young blijft nog even gelijk, maar in de vierde ronde loopt Julius het gat dicht, met Young in zijn kielzog. De regen en modder spelen nauwelijks een rol, zo lijkt het. Kort achter elkaar jagen ze elkaar ronde na ronde op, tot Young in de 7e ronde zijn aanval plaatst en de kop overneemt en samen met Julius Jos passeert. Hierdoor heeft iedereen, behalve Harry en Boudewijn al een ronde aan de broek gekregen van de kopgroep. Bij de dames laat Liesbeth het er nog niet bij zitten en knabbelt stukje bij beetje iets van haar achterstand op Hanna af, die het moeilijk begint te krijgen. Wilma houdt haar derde plaats goed vast, terwijl Sandra V Marco en Hans goed in het oog houdt.
Op alle plaatsen wordt om posities gestreden als Arno het 11-minuten signaal geeft. Remco wil het niet op een eindsprint laten aankomen en plaatst een aanval in de achtste ronde, een gaatje slaand naar Kees en Marc. De einduitslag wordt pas op het laatste moment beslist: Young blijft uit de greep van Jos, die op het allerlaatste moment Julius nog weet te verrassen. Ook Hanna en Liesbeth maken er een eindsprint van, waarbij Liesbeth aan het langste eind trekt. Ook Kees zet nog een laatste versnelling in, maar Remco weet nog net uit zijn greep te blijven.
Dan blaast Arno af en kan iedereen blijven staan, zodat de stand opgemaakt kan worden. En die is indrukwekkend. Persoonlijke records voor Julius, Boudewijn, Marc, Rob en Sandra S. Daarnaast zitten Jos en Remco erg dicht bij hun PR, wat gezien de omstandigheden zeer sterk is.

Bij het afstandmeten en het later teruglopen naar de Labtap valt op hoeveel er gelachen wordt. Dit was echt leuk, weer of geen weer!
Terug in de labtap staat de erwtensoep al klaar, met roggebrood en spek ernaast. Dat ging er natuurlijk goed in, terwijl nagepraat en vooruitgekeken werd.

In het damesklassement doen vooral Sandra en Hanna goede zaken, door punten te scoren waar de concurentes afwezig zijn. In de top wijzigt er weinig omdat Liesbeth en Wilma al een "volledige" score hebben.
In het herenklassement doen vooral Boudewijn en Jos goede zaken: veel punten er bij, terwijl de top-4 al een volledige set hebben. Door verbetering t.o.v. de 5 km wedstrijd, schuift Julius wel 3 punten op en gaat nu alleen aan de leiding.
De verschillen in de klassementen zijn allemaal nog overbrugbaar, dus er kan met veel belangstelling uitgekeken worden naar de 10 km wedstrijd van 11 februari. En natuurlijk de alles-beslissende handicaprace op 10 maart.

Kijk hier voor de foto's (vanaf 10 januari)

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.