Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2015-02-11 Dove race groot succes

Op 11 februari gaf de Dove Race de laatste kans om rechtstreeks voor de handicaprace van 10 maart te kwalificeren. Dit samen met de aankomende marathon-estafette in Rotterdam zorgde voor een flinke opkomst met maar liefst 8 debutanten. In afwezigheid van Young, Jos en Gert-Jan lag de favorietenrol bij de heren bij Julius, met Harry, Boudewijn en Kees in de rol van belager. Bij de dames ontbrak de leidster in het klassement, Liesbeth, maar met Wilma, Chiharu en Hanna was het damesveld goed gevuld. Zowel bij de heren als de dames zouden de nieuwkomers nog voor verrassingen kunnen zorgen.

Onder toeziend oog van VRV-PR Sandra en fotograaf Peter geeft Koos het startschot en neemt Julius zijn verantwoordelijkheid en de koppositie. Hij wordt op de voet gevolgd door een groep met Kees, Harry, Bojidar, Marc en Bart. Deze situatie blijft tot het 2.5 km keerpunt, waar Harry en Marc omdraaien. Harry loopt rustig terug, terwijl Marc hard doorgaat terug naar de finish, waar hij de eerste tijd en een PR noteert. Welke plek deze hem in het klassement zal opleveren blijkt pas als ook de snelste 10-km lopers binnen zijn.

Julius weet zijn voorsprong maar heel langzaam uit te bouwen omdat Kees het tempo ook hoog houdt en Boji hem strak volgt. Bart merkt dat hij toch iets te hard van start is gegaan en moet de anderen laten gaan. Deze situatie blijft langs de Waterweg gelijk, tot vlak voor er weer terug het land op gebogen wordt. Boji's muntje is op en moet Kees laten gaan. Ondertussen heeft Boudewijn heel slim gelopen. Hij is rustig van start gegaan en daarna zijn tempo opgeschroefd, waarna hij de ene na de andere loper weer inhaalt. Als hij ziet dat Boji moet lossen bij Kees is dit voor hem het teken om extra aan te zettten. Julius ziet dat het gat met Kees nog steeds vrij klein is en zet een slot-versnelling in. Daarmee komt hij alsnog ruim als eerste binnen. Boudewijn weet Boji wel, maar Kees deze keer niet in te halen en zo zijn de plaatsen 2, 3 en 4 duidelijk. Marc heeft met zijn snelle 5 km de 5e plaats veroverd.

Met een fraai PR scoren ook de debutanten Leon en Tom uitstekend, voor Gijsbert die afgelopen weekend nog de Heijnenoord-tunnel 25 km wedstrijd liep. Persoonlijke toptijden zijn er ook voor Rene en de debutanten Tim en Bart.

Bij de dames is de wedstrijd lastiger in te schatten aangezien 5 dames voor de 5 km kiezen terwijl alle favorieten op de 10 lopen. Je loopt dus ook tegen virtuele tegenstanders.
Hanna loopt haar eerste 10 km wedstrijd, maar wel met overtuiging. Haar winnende tijd is meteen een keurig PR.
Wilma en Hyun-Jung blijven dicht bij elkaar. Uiteindelijk wint de routine van Wilma het van de marathonvoorbereiding van Hyun-Jung. Wilma benadert haar beste seizoentijd tot op 1 seconde en Hyun-Jung noteert een mooie tijd voor haar eerste 10 km. Hoewel Chiharu ruim achter de top-drie binnenkomt, blijft ook zij in het klassement de 5-km loopsters voor.
In die groep komt Lucia als eerste over de streep, waarbij ze een ruime minuut van haar PR afhaalt. Het is te zien dat ze strak aan het trainen is voor de marathon in Rotterdam. Niet ver achter haar komt, terug van weggeweest, Pascale over de streep. Voor iemand die zichzelf uit vorm vindt een uitstekende prestatie.
De debutanten Olga en Agnes noteren een fraai PR. Dat doet ook Lisa, die bijna 2 minuten sneller is dan ze vooraf had ingeschat.

Dit was de laatste reguliere race van het VRV seizoen 2014-2015. Maar liefst 13 lopers hebben minimaal 5 meetellende races gelopen (bij meer races vervallen de slechtste resultaten). Vooral in de top, waardoor de verschuivingen klein zijn.

De verschillen in de klassementen zijn niet al te groot en pas na de handicaprace kan de einduitslag opgemaakt worden. Bij de dames hebben Wilma en Chiharu het gaatje met Liesbeth iets verkleind. Liesbeth zal wel mee moeten doen om de titel binnen te halen, maar zal redelijk gerust kunnen lopen. Waarschijnlijk gaan Wilma en Chiharu uitmaken wie 2 of 3 wordt, maar Katherine heeft nog wel een klein kansje om zich er nog tussen te wringen.

Bij de heren lijkt het erop dat Julius en Harry onderling gaan uitmaken wie 1 en wie 2 wordt. Julius verdedigt een voorsprong van 7 punten, dus moet niet meer dan 7 plaatsen achter Harry eindigen op 10 maart. In theorie zou zelfs Kees de winst kunnen pakken, maar waarschijnlijker is dat hij 3e wordt, als Boudewijn of Remco daar geen stokje voor steekt.

Kortom, er valt nog heel veel aan het klassement te verbouwen in deze leukste race van het seizoen, dus kom allemaal aan de start op 10 maart.

Fotoos van de race door Peter vd Weg

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.