Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

VRV-ers lopen Colworth Marathon, bijzondere gebeurtenis.

Verslag van de haas en schildpad Marathon, ofte wel the 2nd Colworth Hare and Tortoise Run, georganiseerd door de Colworth str1ders.
Ter gelegenheid van het feit dat de race director Andy Hoddle zijn 100e marathon wilde lopen, organiseert hij zelf de Colworth Hare and Tortoise Run. Zodoende werd deze ( uitgelopen) marathon aangemeld bij de UK club of 100!
Feiten bij de start: Aantal deelnemers 26! en 2 relay teams, een privé marathon!
Het inschrijfgeld van 14 Engelse Ponden zou volledig naar het goede doel gaan en Unilever Uk verdubbelde de opbrengst.

Wat doe je als je uitgenodigd wordt om aan deze bijzondere marathon deel te nemen? Dan........ dan ga je voor een (hardloop) weekend naar Colworth, ons Engelse zusterlab.
Vertrek vrijdag middag richting Frankrijk (Calais) en met de Eurotunnel naar Folkstone (Dover UK). Echt een andere beleving om met de auto in een treinwagon, door een tunnel onder het Kanaal in de UK, Engeland na ca. 45min aan te komen! Goed opletten; links rijden!!!

Zonder ernstige vertraging langs Londen, M1, M25, ( ook wel de grootse parkeerplaats van Engeland genoemd, wegens de altijd zijnde files) en de A6 naar Bedford, waar ons typisch Engels Hotel Shakespeare geboekt was. 's Avonds op zoek naar een echt Indiaas Restaurant, heerlijke Curry’s en Briyani’s. Het stapelen van koolhydraten, het echte pasta eten kan wel een dag wachten!
De volgende dag een echt Engels Breakfast voor de liefhebber. De zaterdag was een heerlijke dag om de omgeving te verkennen en daar hoort ook een bezoek aan een Triathlon winkel in Letchworth bij als een van de lopers een triathleet is?? A child in a Candy bar? oftewel je verheerlijken aan alles was met Triathlon te maken/ te doen heeft!!!
Toch heel wat anders dan een marathon expo en het ophalen van je startnummer! Daar de marathon op zondag was, zijn we op zaterdag bij de Italiaan pasta gaan eten! Dus zaterdagavond een gezellig avondje bijgekletst met de Race Director Andy en zijn zoon Jack (hij liep zijn 1e marathon) in een goed Italiaans restaurant; Heerlijk Pasta gegeten.

Zondag, the Race day; starttime 9 uur en zeer goede weersomstandigheden; droog, een beetje zon en 12 graden! Perfect weer om een marathon te lopen! Het parcours 26,1 miles verdeeld in 5 ronden van 5,25 mile door de velden en het bos rondom het sport/ cricketveld. De markeringen waren krijtpijlen, rood-wit afzetlint en mooie, kleine zelfgemaakte kaartjes. Het keerpunt was een picknicktafel tevens drankpost voor de kantine, waar ook de start en finish line was gemaakt met een krijtstreep.
8.50 uur een korte briefing over de officiële regels en wat je mogelijk onderweg tegen zou kunnen komen bijv. wandelaars met honden, paarden, auto’s Opletten dus want later bleek zelfs dat een loper een ree heeft gezien.
Good luck, het officiële start schot was gegeven en……… de 26 lopers zijn weg!!
Eerst een rondje van ca. 600 meter over het cricketveld dan een zeer haakse bocht de weg op naar het bos, de 1e 2miles vals plat omhoog naar een klein, venijnig, steil klimmetje, bij het bos ingaan even een korte stop bij de 1e drankpost.
Ca. 1 mile verder bij een groot hek; grote verwarring!
De zelfgemaakte bordjes waren verzet door voorbijgangers. Met als gevolg; een extra 1,2 mile heuvel op, heuvel af en terug het bos in. Vervolgens het parcours verder volgen: brugggetje over, langs een weiland, langs een hek en vooral opletten voor de brandnetelplant bij de bocht. Verder het afzetlint volgen opnieuw valsplat omhoog langs de poort- niet er door-, opnieuw het bos in, heuveltje af- let op losliggende keien- over het veerooster, heuveltje op, in de richting van het finishveld, keer punt picknicktafel/ drankpost!
Zo dat was de 1e ronde van 5 mile, nee 6,2 mile!!!! ( 8,045 km nee 9,97 km!)

Op naar ronde nr. 2 en nr.3 en nr. 4, uiteindelijk de zware 5e ronde en dan officieel finishen na 4 uur en 14 min !!!! over de zelfgemaakt krijtstreep op het terras voor de kantine! Geweldig zo’n binnenkomst en ontvangst van al die ca. 40 supporters. Nog wel even wachten op de Race director Andy (100e!) en zijn zoon Jack(1e) Zij kwamen bijna een uur later binnen na 5 uur 20 min ( Andy) en 5 uur 05 min ( Jack heeft zijn vader met 15 min verslagen) Wat een geweldig en goed georganiseerd loop event.

De official protocollaire oftewel het moment suprême: 100 marathons uitlopen is een award en een officieel moment waard. Bij de uitreiking van de award hoort uiteraard lidmaatschap van de club van 100, een speciaal T-shirt, sjaal, groot applaus en ……..chocolade taart!!! Er was tenslotte “iets“ te vieren!.

Na afloop werd de organisatie super en hartelijk bedankt voor de goede verzorging ( water, cola zonder prik, bananen, eten, snoepjes) En op het zonnige terras – onder het genot van een hapje en drankje- was het nog lang en gezellig napraten met de lopers, de running club en supporters. Zelfs bij het binnenhalen van de laatste loper ( finish tijd 5uur 54min) kreeg hij een warm onthaal en wij…… wij hebben genoten van deze bijzondere Hare and Tortoise marathon in Colworth.

Namens de VRV liepen Gijsbert en Margaretha (team 4:14) en Kees van Malssen (Individueel, 4:24)

Voor meer info Tortoise and The Hare Racing op Facebook

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.