Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2015-10-13 Cross Lekker Racen, maar geen modder

Het is een heerlijke race geweest. Eerst goed ingelopen met Harry, Erwin, Jos, Rene, Anja, Chiharu, Gert-Jan en Mustapha! Aangekomen op het parcours even wachten op Ronald en Boudewijn, de race directors die een mooi parcours hadden uitgezet.
Na een korte uitleg van Boudewijn schoten we uit de startblokken en liepen we Peter van der Weg bijna van zijn sokken! Wat een geweld met de start: de lopers dachten zeker dat het een 5 km was want er werd met een aanvangsnelheid gestart van 4.00 min/km. Niet normaal! Jos vloog als 1e de bocht door en de rest volgende Harry, Boudewijn, Erwin, Gert-Jan en Vusi. Al snel werd er een 2e club gevormd. Remco, Mustapha, Anja, Ronald, Rene en Liesbeth die er ook goed de sokken in hadden, maar Remco overlegde even met Mustapha en het tempo ging snel terug naar 4.30-4.40min/km, want er moesten wel 4 rondes worden afgelegd. Na deze groep volgde nog een grote groep van geweldige renners: in totaal hebben er 24 hardlopers aan dit geweldige evenement mee gedaan!

Jos rondde de 1e ronde snel af, gevolgd door Gert-Jan en dan een groep van 3 met Harry, Erwin en Boudewijn. Vusi zwom er een beetje tussen, typisch geval van chasse patate om er een mooie sportterm in te gooien. Remco en Mustapha namen de snelheid voor de 2e groep voor hun rekening maar na de 1e ronde ontstonden er ook hier en daar kleine clubjes. Ronald en Anja konden nog enigszins volgen maar Liesbeth kon helaas deze keer het tempo niet volgen! Zij komt terug van een blessure en zal er de volgende keer zeker weer bij zijn!
Sommige renners moesten nu al alleen bikkelen over het parcours want een rondje van bijna 2000m is best groot! In ronde 2 werd de voorsprong van de 1e groep zo groot dat deze uit het oog werd verloren. Gelukkig zijn er dan nog altijd de foto’s van Peter van der Weg.
Remco en Mustapha denderden lekker door en hadden Vusi in het vizier! Een jonge hond die nog een beetje zijn race beter moet indelen maar zeker een goede loper voor de volgende races! In de bochten over het mountainbike parcours dichtte Remco het gaatje en net voor de heuvel gingen Remco en Mustapha, Vusi voorbij. Remco gaf nog wat gas erbij de bult (heuvel) op en Mustapha riep ga maar! Dus daar ging ik dan in mijn eentje langs Peter van der Weg (fotograaf) en Lucia (tijdwaarneemster) de 3e ronde in, ver achter de koplopers.

Jos liep nog steeds op kop na de 2e ronde, kort gevolgd door Gert-Jan en dan de 3 musketiers Harry, Erwin en Boudewijn. Deze jongens zijn lekker aan het racen met elkaar, maar Jos miste volgens mij de uitdaging van Julius en Young om helemaal diep te gaan. Dus heren, de volgende keer gewoon weer erbij!!
Ondertussen op behoorlijk achterstand ging Remco zijn 3e ronde in en hij hield het tempo strak zodat niemand er meer voorbij kwam. Jos liep ondertussen al in op de 1e achterblijvers zodat een flink aantal lopers maar 3 rondes hoefde af te ronden. Gert-Jan bleef op kleine achterstand van Jos en de 3 musketiers naderden de heuvel waar Harry een plannetje had bedacht om daar een gaatje te slaan met Boudewijn. Alleen zal Boudewijn waarschijnlijk hetzelfde hebben gedacht en zo geschiede dat het echt een sprintje de berg op werd en waar deze keer Harry het onderspit moest delven en Boudewijn een gaatje sloeg op Harry. Erwin had zich wat af laten zakken en consolideerde netjes op plaats 5.
Ondertussen werden na Marina ook Faranaaz en Marie Louise ingehaald door Jos in hun 3e ronde en Jos zijn laatste 4e ronde!

Jos ging lekker door de laatste ronde en finishte als 1e!! Doel bereikt de volle punten binnen. Tijd voor Jos 32:04 super prestatie! Wilma heeft de 3e ronde nog zo lekker doorgelopen, zodat ze net niet werd ingehaald door Jos en toch nog aan haar 4e en laatste ronde mocht beginnen. Ook super gedaan door Wilma maar daarover later meer.
Als goede 2e kwam Gert-Jan over de finish. Heel de race 2e, ook een prima prestatie, niets gestolen. Boudewijn kwam op een klein minuutje van Jos als 3e over de finish gevolgd door Harry op plek 4. Erwin kwam op 33:32 als 5e binnen en ondertussen druppelden ook de gelapte hardlopers Marco, Jan, Sandra, Hans, Rene, Faranaaz, Marie Louise en Nasim binnen.
Op plaats 6, Yes daar is ie dan: ik zei de gek (Remco) ook eindelijk binnen op 36:10 min, ruim 4 min na de winnaar! Op de voet gevolgd door 7e Mustapha, Anja 8e maar 1e vrouw, Ronald, Rene, Vusi, Liesbeth (2e vrouw) en Lonneke 13e en 3e vrouw. Tenslotte kwam daar moe maar zeker goed gelopen Wilma onder luid gejuich over de finish de laatste meters gesupporterd door Remco en Rene in een tijd 42.40 als 14e over de finish! Daarna ging iedereen moe maar voldaan weer terug naar Unilever Vlaardingen voor een welverdiende douche.

Organisatie weer bedankt voor een geweldige race en nu op naar de volgende Knorr race 5/10 km op 12 november!

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.