Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

2016-01-07 VRV Dove race

Onder erbarmelijke omstandigheden met koude regen en harde wind is de VRV Dove 5/10 km race gelopen. Maar zo koud als het weer was, zo warm het enthousiasme: maar liefst 24 renners trotseerden het weer om er weer een spannende strijd van te maken.
Nadat Koos had afgeteld ging de groep op weg. Bij de heren was duidelijk wie er dit seizoen het sterkste zijn: Jos en Julius gingen er als een speer vandoor en nemen al snel afstand van de rest. Halverwege de race liggen ze nog op een schema van 38 minuten, wat voor beide een nieuw PR zou betekenen! Maar de harde wind langs het water gooit roet in het eten en de tweede helft is beduidend zwaarder. Tot op het eind blijven de mannen bij elkaar en het komt uiteindelijk neer op een eindsprint die door Jos gewonnen wordt.
Op gepaste afstand volgt Harry. Pas halverwege merkt hij dat Kees maar weinig achter hem zit. Langs het water blijft Harry daarom goed aanzetten. Een tijd lang probeert Kees het gat nog dicht te lopen, maar bij 8 km is duidelijk dat dat niet meer gaat lukken en laat hij Harry gaan, die sterk finisht als derde, voor Kees op de vierde plaats.

Bij de damesis het een heel ander verhaal. Omdat zes van de tien dames de 5 km lopen, is de einduitslag pas na afloop duidelijk. Anja is - zoals dit hele seizoen - afgetekend de sterkste en ze loop ondanks het weer maar anderhalve minuut boven haar PR naar de eerste plaats. Daarachter loopt Liesbeth solide naar de tweede plaats en daarmee lijkt het klassement voor de dames gemaakt te zijn. Agnes loopt naar een sterke derde plaats op de 10 km, maar door een goede 5 km legt Chiharu beslag op de derde plaats van de dag, voor Agnes, Wilma en Sandra.

Maar niet alleen voorin wordt strijd geleverd. Nog heroischer is het 10 km debuut van Theo, die zich niet laat verleiden om bij 2.5 km om te keren, maar door zet tot het einde. Hij knokt zich helemaal leeg en zet een prima eerste PR op de 10 km op de klok.
Ook bij de dames wordt er gestreden: (andere) Wilma, (andere) Sandra en Nadine hebben zich niet door het slechte weer van de wijs laten brengen en rennen grotendeels gezamenlijk de 5 km, waarbij ze allen een PR weten te realiseren!

Met alleen nog de off-road coopertest van 9 februari te gaan liggen de tijden voor de handicaprace nu allemaal vast (lopers die hier niet bij staan krijgen apart een tijd toegewezen).
De handicaprace is de afsluiting van de VRV-serie editie 15-16 en bepaalt het eindklassement. Bij de heren gaan Jos (favoriet) en Julius uitmaken wie 1 en 2 wordt. Harry en Boudewijn zullen strijden om de derde plaats.
Bij de dames is Anja favoriet, maar Liesbeth maakt ook nog kans. Wilma en Agnes gaan voor de derde plaats, met mogelijk Sandra nog als outsider.
Verder is de handicaprace natuurlijk extra leuk omdat echt iedereen kan winnen! Dus tot 9 februari allemaal!

Op de homepage staat de knop naar de actuele handicaptijden.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.