Eerstvolgende evenementen:
>01 Jan 2101 -> 1/2 marathon record overzicht
>01 Jan 2101 -> marathon PR on record

1.05.01

Personeelsvereniging PV-URDV

(c) 2010 - 2021 KF van Malssen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

VRV Blue band race (of hoe word je actief 50).

De eerste VRV race van het nieuwe seizoen kon op grote belangstelling rekenen, zelfs al vond deze plaats tijdens de meivakantie. Zou het er mee te maken hebben dat 21 medelopers Gijsberts 50ste verjaardag mee wilden vieren?

Even na half een gaf Koos het startschot voor een zonnige, maar koele wedstrijd. Van kopaf vertrokken twee voormalig VRV winnaars: Young en Julius zouden eens laten zien wat mogelijk was. Vooral aan elkaar, want de rest van de lopers zagen maar heel even hun ruggen, voor ze in strak tempo in de verte verdwenen. Young hield het tempo zeer hoog, maar hield wel in de gaten dat Julius - op zijn tandvlees - kon blijven volgen. Tot de laatste kilometer, toen trok Young nog even door om de eerste winst van het seizoen te pakken met een lage 37-er! In zijn kielzog verpulverde Julius zijn persoonlijk record. Met meer dan een minuut werd het scherper gezet in ook een lage 37-er.

Als derde oud-kampioen had Harry alle ruimte voor zichzelf. Ver achter de jonge honden, maar ruim voor de voltallige overgebleven concurrentie begon en eindigde hij in derde positie. De eerste punten zijn binnen.

Dan de Abraham van de dag. Gijsbert wilde laten zien dat het behalen van je vijftigste verjaardag geen reden is om langzaam aan te lopen. Hij ging dus rap achter Harry aan. Omdat hij daar wel erg in zijn eentje liep, besloot Kees even een tandje bij te schakelen en even later liepen ze samen. Dat was wel nodig ook, want het lopen ging wel goed, het kijken een stuk minder bij Gijsbert. Hij liep alle posters met zijn foto straal voorbij, ware het niet dat hij er subtiel op gewezen werd dat er nog wat te bekijken was! Bij 3.5 km vond Kees het wel welletjes en liet hij Gijsbert verder weglopen. Deze hield wel goed vol en gaf zijn verjaardag glans door een fraaie vierde plaats op te eisen.

Achter hen had zich een groepje gevormd met Mustapha, Arno, Anja en Julien. In een heel stabiel tempo liepen ze langzaam het gat naar Kees dicht. Nog net voor de helft was Mustapha de eerste die er voorbij ging. Zijn kuit was helemaal niets meer mis mee! Langs het water met wind in de rug ging hij gestaag door met afstand nemen van de rest van het groepje, om op een keurige vijfde plaats te noteren. Ondertussen gingen ook Anja, Arno en Julien Kees voorbij, die kennelijk geen goede dag had. Het gat was al snel geslagen, maar ook voor Julien bleek het lastig en Kees werkte zich weer langszij, om na een halve kilometer Julien weer achter zich te laten en op jacht te gaan naar Anja en Arno. Hij wist het gat nog bijna te dichten, maar de streep was net iets te dichtbij en Anja kwam als zesde overall - eerste dame - over de streep, vlak voor Arno en daarna Kees. Julien gaf nog bijna een minuut toe, maar bleef wel Ralph (PR!), Rene, Roland (PR!) en Jaap voor.

Ondertussen werd er ook door een flinke groep dames gelopen. Vier van hen kozen voor de 5 km, waarbij de studentes Marijke en Julie een uitstekend PR neerzetten. Omgerekend naar de 10 km behaalden zij daarmee de derde en vierde plaats. Op de 10 km had namelijk debutante Lisette met een zeer fraaie 10 km de tweede plaats achter Anja opgeeist. Christine liep behoudend haar 5 km vanwege de Golden 10 van Delft later deze week, terwijl Sandra zomaar weer twee minuten van haar PR afknabbelde. Proficiat!

Op het 10 km parcours werd ook door de andere dames hard gelopen: Agnes en Margaretha wisten elkaar goed op te jagen en kwamen dicht bij hun persoonlijke beste tijden uit. Chiharu en Katherine bleven daar iets verder bij weg, maar hadden alleszins mooie resultaten.

Na de race werd er met zingen, drinken en een echte Abraham om op te eten nog gezellig nagepraat met de jarige.

Voor de rangschikking was dit ook een bijzondere race: Gijsbert is een kleurrijk persoon en daarom had menigeen een extra kleurig shirt aan. Voor deze speciale gelegenheid ook speciale punten! Zie de fotoos

Omdat deze race ook een kwalificatie is voor de handicaprace in maart, is vanaf nu ook de (tussen)ranking voor de handicaprace via de VRV hoofdpagina te zien.

Volgende evenement: 2 juni Coopertest op de baan van Fortuna.

Gelezen!

Meer nieuws:
2017-12-02 Site in onderhoud
De hele VRV website is, net als de Unilever Vitality Athletes website, overgegaan naar aan ander hosting bedrijf. Het om ....lees meer
2017-07-04 Geslaagde Ola Veldloop
Met heerlijk weer zijn de VRV lopers op pad gegaan voor de laatste race voor het vakantieseizoen: de Ola Veldloop. Met d ....lees meer
2016-12-17 Linschotenloop
Met een flinke delegatie van 6 heren en 6 dames was de VRV goed vertegenwoordigd op de 2016 editie van de Linschotenloop ....lees meer
Snert cross 6 december 2016
fotoos
Op 6 dec een dag nadat Sinterklaas weer was vertrokken met zijn sto ....lees meer
Nieuw VRV seizoen afgetrapt met serie triathlons
Nog voor we samen op 15 september met de Calvé 5 km het VRV circuit voortzetten, worden de VRV-ers al aan het werk gezet ....lees meer

Meer nieuwsberichten

 

Welkom!

Welkom op de Vitality Runners Vlaardingen (VRV) website.
De VRV is er voor hardlopers van alle leeftijden en alle niveaus. Ook op deze website is er dus informatie voor iedereen. Snuffel even rond en haal eruit wat erin zit, net zoals je uit jezelf haalt wat er in zit!

Wie

Beginnend loper of op zoek naar een uitdaging? Alleen lopen of juist in een groep. Hard en fanatiek, of juist wat rustiger en opbouwend. Bij de VRV is er voor elk wat wils. Rond de 80 mensen die bij URDV werken (of gewerkt hebben) zijn aangesloten bij deze onderafdeling van de personeelsvereniging. Alle leeftijden en alle loop-niveaus zijn vertegenwoordigd.
In de praktijk lopen heel wat mensen vooral op eigen gelegenheid, maar zeker tijdens de lunchpauzes wordt er ook in groepen gelopen. Om 12:15 vanaf de labtap op dinsdag en donderdag wordt er georganiseerd gelopen volgens een trainingschema. Voor de beginnende lopers is er een groep die 's maandags om 16:15 gaat lopen.

Samen lopen is niet alleen leuk en gezellig, maar het stimuleert ook om net iets sterker, net iets sneller te worden!
Wil je ook lid worden? Vul dan het formulier in.

Wanneer & waar

We kunnen gebruik maken van een prima faciliteit: de doucheruimten van het gebouwtje van de PV (Labtap). In principe kan er gelopen worden zodra dit gebouw open is. De meeste runners rennen rond de lunch (ma-vr). We rennen vaak langs de rivier of in de weilanden bij Vlaardingen-West. Soms -voor bijv. Coopertesten- maken we gebruik van een baan van een atletiekverining in Vlaardingen-West. Tenslotte wordt er in het marathon seizoen ook op het strand van Hoek van Holland of 's-Gravenzande getraind. Vraag de voorzitter van VRV -Jaap van Rij- naar de details.

Extra activiteiten

De VRV biedt begeleiding bij het hardlopen door onze eigen coaches en ervaren lopers. De coaches helpen mensen die beginnen met hardlopen op weg om zonder blessures prettig een half uur of langer te kunnen hardlopen. De ervaren lopers helpen je om daarna je verder te ontwikkelen.

Naast de trainingen worden er door het jaar heen een aantal wedstrijden georganiseerd, altijd gedurende de lunchtijd. Deze wedstrijdjes zijn vooral bedoeld om voor jezelf een ijkpunt te zijn, zodat je ziet hoe je er voor staat. Maar ook de onderlinge competitie prikkelt om net dat beetje harder te gaan dan je in je training doet! Klik hiernaast op VRV race series voor de data, de uitslagen en de verslagen.

Daarnaast zijn er door het jaar heen een aantal externe hardloopwedstrijden waar een aardige groep VRV-ers acte de presence geeft, zoals de halve marathons van Maassluis en Linschoten en de marathon van Rotterdam (ook kortere afstanden). Deze staan ook vermeld op onze kalender: Evenementen en Uitslagen.

Voor leden van de VRV is er elke drie jaar een hardlooptenue beschikbaar. Hoge kwaliteit die ook nog eens herkenbaar is.

Ten slotte hebben we onze eigen nieuwsrubriek (zie hierboven) met VRV-gerelateerde berichten.